Gazdaság

Február
Új, 4500 m2-es csarnokot avatott a Ferropatent Kft-nél Horváth István polgármester és a cég vezetője, Szabó Sándor. Ezzel lehetővé vált a lemezszabászat mellett a lemezmegmunkálás is.

Március 8.
A Pixel TV által szervezett konferencián Csepeli György, a GKM közpolitikai igazgatója előadást tartott a "Közeljövő információs társadalmának távlatai" címmel.

Március 8.
Bajnai Gordon miniszter tartott előadást a Vállalkozói Szalon vendégeként az új EU-s pályázati rendszerről.

Március 24.
Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlése döntött Alisca Terra Hulladékgazdálkodási Kft-ben és a Szekszárdi Víz- és Csatornamű Kft-ben lévő üzletrészek visszavásárlásáról.

Április 17.
A Bodri Pincészet 2003-as kékfrankosa kétezer bor közül ezüstérmes lett a brüsszeli Monde Selection borversenyen.

Április 24.
A Vállalkozói Szalon vendégeként Varga Mihály, a FIDESZ alelnöke a "Jelen gazdasági élet fő vonásai" címmel tartott előadást.

Május 8.
A Cannes-i Rosé Borok Világversenyén 21 országból 652 borász nevezett. A magyarok által elhozott 3 aranyéremből egyet Dúzsi Tamás bora érdemelt ki.

Május 12.
A Bordeaux-i 31. borversenyre 38 országból 5288 bor érkezett. Vida Péter 2003-as cabernet sauvignon-ját arany, merlot-ját ezüstéremmel, míg a Bodri és a Sebestyén Pince egy-egy borát bronzéremmel díjazták.

Május 31.
Bokros Lajos, a Közép-európai Egyetem főigazgatója az államháztartás reformjának helyzetéről tartott előadást a Vállalkozói Szalonban.

Járai Zsigmond, az MNB volt elnöke a PTE szekszárdi Főiskolai Kar jubileumi ünnepségén járt városunkban, és tartott előadást az ország gazdasági helyzetéről.

Május
Átalakult, banki funkcióval bővült és megújult helyen várja ügyfeleit az Allianz Hungária Biztosító május végétől. Az avatáson a szalagot dr. Salamon Károly vezérigazgató és Horváth István, városunk polgármestere vágta át.

Június 18.
Fiókot nyitott Szekszárdon az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. Az átadáson jelen volt Harmati László vezérigazgató és Jurasits Krisztina fiókvezető, a várost Kővári László, a gazdasági bizottság elnöke képviselte.

Június 21.
Szekszárd város közgyűlése a köznevelési közoktatási intézményekbe járó gyerekek, fiatalok közétkeztetésének ellátására Diákétkeztetési Kft-t hozott létre.

A Tolna megyei Kereskedelmi és Ipar Kamara eredményes gazdasági tevékenységéért jutalmazta: a Knipl, a CPH és a Valum Kft-ket, valamint a Perfekt Zrt-t. A nívódíjakat dr. Fischer Sándor, a kamara megyei elnöke adta át dr. Puskás Imre megyei közgyűlési elnök jelenlétében Knipl János, Eszterbauer János, dr. Márkus István és Kovács Zoltánné cégvezetőknek.

Az SZ+C Stúdió Kft. aktív szerepet vállal a város hírnevének növelésében: a gazdaságban betöltött kiemelkedő teljesítménye mellett állandó vitrintárlat kiállításaival, helyi képzőművészek támogatásával, békefa ültetésével. A cég elnyerte a Családbarát Munkahely első díját, az Obsitos Udvarházért pedig Építész Nívódíj Oklevelet.

Augusztus
A 2005-ben alakult Szekszárdi Autóipari Alkatrész-beszállítók Klasztere fontos feladatának tekinti a szekszárdi székhelyű vállalkozások igényeinek megfelelő szakképzés biztosítását. Erre az igényre reagált az I. Béla Gimnázium és Informatikai Szakközépiskola, amely 2007. szeptember 1-jétől a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Karával együttműködve felsőfokú mérnökasszisztens képzést indított. Az iskola az amerikai CISCO Hálózati Akadémia lokális központja is, így a mérnökasszisztens hallgatók a képzésükbe építve, a "Számítógép hálózatok" tantárgy keretein belül sajátítják el a CCNA végzettséghez szükséges ismereteket.