Civil szervezetek

Január 21.
A Szekszárdi Nőegylet - mint hat esztendeje mindig - ismét megajándékozta a Szivárvány Általános Iskola rászoruló diákjait.

Január 24.
A Babits Mihály Művelődési Házban ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját a Dicenty Dezső Kertbarát Kör, amely a jubileumot egybekötötte a Vince napi borünneppel (jelen esetben a kékfrankos ünnepével), amelyet a kör 10 éve indított.

Február 1.
A Magyar Jogász Egylet Tolna Megyei Szervezete meghívására dr. Salgó László, az Europol igazgatóhelyettese "Az Europol: múlt, jelen, jövő" címmel tartott előadást.

Február 9.
A Tolnai Méhészek hat mázsa mézet ajánlottak fel a Böjte Csaba által vezetett dévai árvaháznak.

Február 15.
A Vállalkozói Szalon vendége volt dr. Szili Katalin házelnök, és a "Törvényalkotás ez évi menetrendje" címmel tartott előadást.

Áprilisban
Melocco Miklós szobrászművész, Kossuth- és Munkácsy- díjas érdemes művész a Szekszárdi Nőegylet vendége volt a Belvárosi Galériában.

Március 9.
A Kereskedelmi és Iparkamara konferenciáján az Új Magyarország Fejlesztési Tervről tartott előadást Bajnai Gordon kormánybiztos.

Június 4, 10.
A Vállalkozói Szalon vendégeként Tölgyessy Péter közíró, országgyűlési képviselő "A parlamenti pártok helyzete a választások előtt" címmel, június 10-én "A reformok kilátásai"címmel tartott előadást.

Civil szervezetek, intézmények, pártok meghívására a fentieken kívül számos neves személyiség látogatott el városunkba és tartott előadást többek között:
Navracsics Tibor, a FIDESZ parlamenti frakciójának vezetője a Művészetek Házában találkozott hallgatóival.
Mikola István, a FIDESZ szakpolitikusa a KDNP helyi szervezetének meghívására látogatott Szekszárdra, és a Wosinsky Közösségi Házban tartott előadást.

Július 1.
Rotary Club Szekszárd 2007-2008. évre dr. N. Horváth Béla egyetemi tanárt választotta új elnökének.

Szeptember 27-28.
Az Állampolgári Részvétel Hete elnevezésű rendezvény keretében a Tolna Megyei Civil Szolgáltató Központ - együttműködve a közösségi kezdeményezéseket támogató szakmai műhellyel és a Szekszárdi Civil Szervezetek közösségével - tanácskozást rendezett "A civilek szerepe a település és vidékfejlesztésben" címmel, amelyet Halmai Gáborné országgyűlési képviselő nyitott meg.
"Szabadtér - Szabad vélemény" című közösségi rendezvényen lakossági közérzetfelmérésre kerül sor, amelynek eredménye (több száz vélemény és jobbító ötlet) eljutott a képviselő-testülethez. A rendezvényt dr. Haag Éva alpolgármester asszony nyitotta meg.

2007-ben is folytatódott a Babits Mihály Művelődési Ház Színháztermében a nagy érdeklődéssel kísért Léleképítő előadássorozat dr. Tóth Csaba Attila szervezésében. A sorozat vendége, előadója volt: Kondor Katalin, a Magyar Rádió volt elnöke, Bordy András, Korbuly Péter és Szilágyi Zoltán, a Magyar Rádió bemondói, Csókay András agysebész, Melocco Miklós szobrászművész, Götz Anna és Rubold Ödön színművészek, Takaró Mihály irodalomtörténész, Bakay Kornél irodalomtörténész, Boér Ferenc színművész, dr. Puskely Mária szerzetestanár és a kárpátaljai Credo Együttes.

Január 1-től december 31-ig minden nap folytatódott a szekszárdi Védegylet Egyesület által összefogott tüntetéssorozat a Garay téren, amelyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 2006. szeptember 17-én nyilvánosságra került őszödi beszéde váltott ki.