Egészségügy

Január 9.
Átadták a Tolna Megyei Önkormányzat Balassa János Kórházának elkészült műtőblokkját. Ünnepi beszédet mondott dr. Puskás Imre, a megyei közgyűlés elnöke.

Április 18.
A Balassa János Kórházban 10 ágyas sürgősségi betegellátó osztályt avattak.

Május 29.
Az Ápolók Nemzetközi napja alkalmából a Vármegyeházán zajlott ünnepség keretében főigazgatói dicséretet kaptak a kórház legkiválóbb dolgozói közül Mohai Jánosné ideggondozó, valamint Jókai Péterné, a II. belgyógyászat és Keinráth Józsefné, a gyermekosztály munkatársa.

Az Ápolók Napján négy kórházi dolgozó kapta meg a Magyar Ápolási Egyesület elismerését: Horváth István, a mozgó ernyőszűrő szolgálat dolgozója. Kiss Istvánné segédápoló, Lenti Jánosné osztályvezető ápoló. A Megyei Ápolási Egyesület Szabóné Dudás Gizellát tüntette ki.

Július 2.
"Segítő Kezek" Egyesület a jótékonysági rendezvények, kiállítások szerevezése, képeslapok árusítása, a lakosság- és cégek támogatásából befolyt 11 millió forintból egy, a tüdőrák felismerését a kezdeti stádiumban segítő, videobronchoszkópos gépet vásárolt a Tolna Megyei Önkormányzat Balassa János Kórháza Tüdőosztályának, amelyet ünnepélyes keretek között e napon adtak át. Az új hörgőtükröző berendezés a tüdődaganat diagnosztikai alapműszere, de beszerzését a z intézmény költségvetéséből nem tudták megoldani.

Októberben
A Balassa Napon, a megyei kórház hagyományos ünnepén Balassa-díjat kapott dr. Bende Marianna, a radiológiai osztály főorvosa, Böröcz Istvánné, a gyógyszertár vezető asszisztense, Csepregi Józsefné munkaügyi előadó, Kuckóné Illés Angéla, a szemészeti osztály ápolója, dr. Rácz István, a szemészeti osztály főorvosa és Teleki Éva, a pszichiátriai osztály adminisztrátora.