Oktatás, Nevelés

Március 10-11.

A Garay János Gimnázium diákjai a hagyományos Garay Napok keretében mutatták be A. de Saint-Exupéry: A kis herceg című művét. Változatlanul megszervezték a Kőrösi Csoma Sándor Nemzetközi Földrajzversenyt, és helyet adtak a Kárpát-medencei diák-önkormányzati képviselők kerekasztal beszélgetésének.

Március 13.

Különös rendezvény színtere volt a PTE Illyés Gyula Főiskolai Kar aulája. Kijelölt és meghatározott téma mellőzésével hívta "rektori kávészünetre" a kar oktatóit, hallgatóit és dolgozóit az egyetem rektora, dr. Lénárd László. Vele tartott az egyetem több vezető munkatársa. A rektor szerint a szekszárdi kar a megújulási folyamat méltó részévé vált - nem csupán a német nyelvű óvodapedagógus képzés okán.

Március 20.

A Garay János Művészeti és Sport Általános Iskola által vezetett kilenctagú konzorcium 150 millió forintot nyert a Térségi Iskola- és Óvodafejlesztő Központok pályázatán. A programban a szekszárdi közoktatási intézmények közül még az I. számú óvoda és az I. Béla Gimnázium vesz részt.

Május 9.

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen Illés Tamara a Garay Gimnázium IV. osztályú tanulója latin nyelvből első helyezést ért el. Felkészítő tanár: Gesztesi Enikő.

Május 14.

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen a Garay Gimnázium két diákja, Reisinger Tímea magyar nyelvből kilencedik (felkészítő tanár: Báló Marianna), Nagy Szabolcs informatikából ötödik helyezést ért el és egyetemi előfelvételei helyet szerezett.

Május 18.

A városi képviselőtestület a Garay János Művészeti és Sport Általános Iskola igazgatójává Matókné Misóczki Máriát nevezte ki öt évre. A Liszt Ferenc Művészeti Iskola igazgatói teendőire Pecze István kapott 5 esztendőre megbízást.

Júniusban

Sólyom László a Magyar Köztársaság elnöke dr. Horváth Bélát, a PTE Illyés Gyula Főiskolai Kar főigazgatóját egyetemi tanárrá nevezte ki.

Szeptember 19-23.

A Dienes Valéria Általános Iskola Grundschule 40 éves fennállását ünnepelte egy rendezvény-sorozattal: Iskolatörténeti kiállítással, sportversenyekkel, ásványtani és művészeti kiállításokkal, szakmai tanácskozással, nyugdíjas találkozóval és ünnepi gálaműsorral. Ez utóbbin volt és jelenlegi diákok egyaránt közreműködtek. Az iskola természetjáró túrával is emlékezett az évfordulóra.

November 19.

Az Ady Endre Középiskolában FSO3N néven "bemutatkozott" a sokoldalú, a szereléstechnikában, a hegesztésben, a festés- és lézertechnikában egyaránt alkalmazható robot, amely a régióban egyedülálló.

December 5-7.

Az I. Béla Gimnázium és Informatikai Szakközépiskola a hagyományos I. Béla Napok keretében Rendezte meg az Általános- és Középiskolások Neumann János Nemzetközi Programversenyét. A versenyen számos intézmény. tanulói vetek részt. A rendezvény szakmai irányítója változatlanul dr. Kovács Győző szekszárdi származású ismert informatikus szakember volt.

A két napon további programok angol műfordítási verseny, környezet- és természetvédelmi verseny, fakultatív előadások, kulturális bemutató stb. szerepeltek.

December 12.

Weisz Andrea az I. Béla Gimnázium 12. évfolyamos tanulója, a Szekszárdi Rádió Klub sportolója a gyorstávirász világbajnokságos elért 5. helyezéséért (amelyet 4,8-es tanulmányi eredmény mellett ért el) ismét elnyerte - immár negyedik alkalommal - a "Magyar Köztársaság jó tanulója, jó sportolója" díjat. Edzője Weisz László.