Nemzetközi kapcsolatok

Március 3-4.

Francia napok at rendezett a Babits Mihály Művelődési Ház, a Művészetek Háza Polip Ifjúsági Irodája, Esélyt Tolnának, valamint a Szekszárd-Bezons Baráti Társaság.

Március 21.

Brüsszelben 2000 látogató tekintette meg a Szekszárdot bemutató kiállítást, az érdeklődőket 50 rendezvény várta.

Március 21-24.

A Bietigheim-Bissingeni Zeneiskola fúvószenekara volt a szekszárdi Liszt Ferenc Művészeti Iskola fúvószenekarának vendége. A Művészetek Házában koncertet is adtak.

Május 5.

Diákcserére vonatkozó együttműködési megállapodást írt alá dr. N. Horváth Béla a PTE IGYFK főigazgatója és Margita Povlekovič, az Eszéki Tanárképző Kar dékánja.

Május 7.

A Szekszárdi Expón kiállítóként jelent meg romániai Alba megye küldöttsége. A két megye szakemberei a kapcsolatok bővítéséről tárgyaltak egymással.

Május 19.

A bietigheim-bissingeni katolikus és evangélikus egyházközség 30 fővel látogatott Szekszárdra. A delegációt a városházán, majd a borkútnál köszöntötte Kocsis Imre Antal polgármester.

Május 23.

Szekszárdra látogatott és megnyitotta a Jáde Harcművészeti Fesztivál rendezvénysorozatát Tawatchai Piyarat Thaiföld magyarországi nagykövete.

Június 24-26.

A Szent László Napok rendezvényeire érkezett Bietigheim-Bissingen testvérvárosunk 7 fős küldöttsége, hogy tovább szélesítse a gazdasági és turisztikai kapcsolatokat. A küldöttséget Jürgen Kessing főpolgármester vezette, aki a jövőbeni együttműködésről tárgyalt a megyeszékhely polgármesterével.

Augusztus 26-31.

Belga testvérvárosunkba utazott egy 15 fős delegáció a waregemi Magyar Nap alkalmából. A nagyszerű hangulatban zajló eseményen önkormányzatunk képviselői, a Bartina zenekar és a Bartina néptáncegyüttes néhány tagja mutatta be tudását, valamint több száz fő fogyasztotta lelkesen a magyaros ételeket.

Szeptemberben

A Babits Mihály Művelődési Ház Polip Ifjúsági Irodájának köszönhetően nemzetközi ifjúsági tábor volt észak ír és magyar fiatalok részvételével. A Downpatrickból érkezett fiatalok a Sárközzel ismerkedtek. Témájuk volt: "A Sárköz legyen a világörökség része."

Szeptember 15-18.

A Szekszárdi Szüreti Napok rendezvénye keretében látta vendégül a Szekszárd - Lugos - Facsád Baráti Társaság a romániai Lugos-Facsád - Igazfalva Baráti Társaság tagjait.

Október 6-12.

Hat szekszárdi mozgássérült saját öröműkre és egészségük megőrzésére sportol, versenyez és viszi Szekszárd jó hírét testvérvárosainkba. Legutóbb Bietigheim-Bissingen városában jártak, ahol a mozgássérültek helyi egyesület ünnepelte fennállásának negyvenedik évfordulóját.

Október 17.

Tíz éves múltra tekint vissza a Babits Mihály Általános Iskola és a Hailer-merholczi iskola kapcsolata. Az évforduló alkalmából egy hetet a testvérvárosban töltött harminc szekszárdi diák.

November 17.

Együttműködési megállapodást írtak alá Szekszárdon dr. Bricin Sorin egyetemi tanár, a Gyulafehérvári Alba Julia Egyetem rektor-helyettese és dr. Horváth Béla egyetemi tanár, a PTE Illyés Gyula Főiskolai kar főigazgatója. A megállapodás kiterjed a közös tudományos és kutatási tevékenységre, oktatók és hallgatók, kutatók cseréjére, közös tudományos rendezvények, konferenciák szervezésére és kutatási eredményeik kölcsönös népszerűsítésére külföldön és belföldön egyaránt.

December 7-17.

Évek óta standja van Szekszárdnak a német testvérvárosban Bietigheim-Bissingen karácsonyi vásárán, ahol helyet kapnak Szekszárd város jellegzetes termékei és árui. Ebben az évben Kékes Gábor méhész, Nepp Dénes szíjgyártó és bőrdíszműves, Berlinger Attila nemzetközi kapcsolatok referense, illetve a Szekszárdi Mezőgazdasági Rt, a Szent Gaál Rt. és a Sárosdi pincészet borai képviselték városunkat.

December 19-21.

Önkormányzati delegáció vett részt Lugoson az 1989-es temesvári forradalom évfordulója alkalmából rendezett emlékünnepségen.