Szekszárd Sportolója kitüntető díj

A Szekszárd Sportolója díj adományozható annak a szekszárdi székhelyű sportegyesületben igazolt sportoló részére, aki a tárgyévben

a) az adott szakszövetség által jegyzett, elismert nemzetközi, világ-, európai versenyen a tárgyévben kiemelkedő helyezést ért el egyéni vagy csapatsportágban, vagy

b) az adott szakszövetség által jegyzett, elismert országos versenyen egyéni vagy csapatsportágban 1.-3. helyezést ért el, 

és ezáltal tevékenységével hozzájárult a város országos vagy nemzetközi hírének növeléséhez.

 

Szekszárd Sportolója:

2016:

Korsós Zsófia (Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület sportolója)

2010 óta a Szekszárdi Kajak-Kenu Egyesület tagja. Viki az első csoporttal kezdett, még kislányként. Mára serdülő korosztályba lépett és számos sikert tudhat magáénak. Évek óta a korosztályos válogatott tagja. Számos magyar bajnoki dobogós helyezéssel rendelkezik, rengeteg egyéb versenyt nyert meg. Hatalmas erőbedobással készül, edz, küzd. Felkészülési időszaktól függően 8-12 edzésen vesz részt heti szinten. Rengeteg edzőtáboron van túl egy-egy évad során. 17-20 versenyen indul, melyet 5 hónapba vannak besűrítve, így egy-egy idény mind fizikálisan, mind mentálisan is igen megterhelő. Annak ellenére, hogy még csak serdülő, már két éve ifjúsági színekben versenyez, nemzetközi versenyeken. A tavalyi Világbajnokság legfiatalabb versenyzője volt, ahol párjával, Nagy Viktóriával ezüstérmesek lettek.

A verseny Győrben került megrendezésre, ahol hazai közönség előtt arattak sikert. A VB hatalmas élmény volt számukra és jelentős motivációt adott a 2016-os szezonra.

2016-ban Európa és Világbajnokságra is sikerült kvalifikálnia magát párosban. Az Európa Bajnokságról arany éremmel tért haza. A szeptemberi Brandenburgi Világbajnokságon pedig világbajnok lett.

2017-ben a portugáliai Európa Bajnokságon sikerült megőrizniük Nagy Viktóriával Európa Bajnoki címüket. A Dél-Afrikai Világbajnokságról pedig ezüstéremmel tértek haza.

Rendkívül motivált, kitartó, jó monotonitás tűrő képességgel rendelkező, életvidám, segítőkész hölgy.

 

Nagy Viktória (Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület sportolója)

2010 óta a Szekszárdi Kajak-Kenu Egyesület tagja. Viki az első csoporttal kezdett, még kislányként. Mára serdülő korosztályba lépett és számos sikert tudhat magáénak. Évek óta a korosztályos válogatott tagja. Számos magyar bajnoki dobogós helyezéssel rendelkezik, rengeteg egyéb versenyt nyert meg. Hatalmas erőbedobással készül, edz, küzd. Felkészülési időszaktól függően 8-12 edzésen vesz részt heti szinten. Rengeteg edzőtáboron van túl egy-egy évad során. 17-20 versenyen indul, melyet 5 hónapba vannak besűrítve, így egy-egy idény mind fizikálisan, mind mentálisan is igen megterhelő. Annak ellenére, hogy még csak serdülő, már két éve ifjúsági színekben versenyez, nemzetközi versenyeken. A tavalyi Világbajnokság legfiatalabb versenyzője volt, ahol párjával, Korsós Zsófiával ezüstérmesek lettek. A verseny Győrben került megrendezésre, ahol hazai közönség előtt arattak sikert. A VB hatalmas élmény volt számukra és jelentős motivációt adott a 2016-os szezonra.

2016-ban Európa és Világbajnokságra is sikerült kvalifikálnia magát egyéniben és párosban is. Az Európa Bajnokságról két arany éremmel tért haza. A Világbajnokságon pedig egyesben második helyen zárt, párosban pedig Világbajnokok lettek.

Viki síkvízen is jól ment, kijutott az Olimpiai Reménységek versenyére, ahol K-1 1000 méteren nyerni tudott.

2017-ben szintén sikerült kvalifikálnia magát az Európa és Világbajnokságra. Az EB-n egyéniben második lett, míg párjával Korsós Zsófiával megvédték világbajnoki címüket. A Dél-Afrikai Világbajnokságról pedig ezüstéremmel tértek haza.

Rendkívül motivált, kitartó, jó monotonitás tűrő képességgel rendelkező, életvidám, segítőkész hölgy.

 

2017:

Theodoreán Alexandra (Kosárlabda Sport Club Szekszárd sportolója)

Theodoreán Alexandra Baján született 1991.03.19-én. Hétévesen ismerkedett meg a kosárlabdával.

Felnőtt pályafutása anyaegyesületében a Bajai NKK-ban indult, a KSC Szekszárdban immár ötödik szezonját kezdte meg. Zseljko Djokics keze alatt rengeteget fejlődött az elmúlt évben, a honi élvonal egyik meghatározó játékosává nőtte ki Magát.

Csupaszív ember, a csapat legjobb védőjátékosa, évek óta csapatkapitány. Mindig lehet Rá számítani, a pályán- és azon kívül is. A közönség egyik kedvence.

Sportolóként elért legjobb eredményei:

2016. 3x3 Európa Bajnokság        1. hely

2017. Magyar Bajnokság        2. hely

2017. 3x3 Világbajnokság       2. hely