Gazdaság

Januárban

Az energiatakarékossági program keretében sikeres pályázat alapján, 330 millió forint értékű beruházással, 1300 lakás szigetelése valósult meg 2004-ben Szekszárdon. A költségeket egyenlő arányban a pályázó lakóközösségek, a város és a belügyminisztérium viselte.

Január 26.

Vince-napi borünnep keretében szőlővédelemről, szőlőfajtákról szóló szakmai előadásokra és a 2003. évi kékfrankos borok kóstolójára hívta az érdeklődő szekszárdiakat a Dicenty Dezső Kertbarát kör, a Szekszárdi Hegyközség és BASF HUNGARIA Kft.

Március 16.

A Győrben rendezett Vörösborok Országos versenyén Dúzsi Tamás kékfrankos válogatásával a legmagasabb pontszámot elérve a verseny nagydíját kapta.

Március 23.

A Kiskőrösön megrendezett Országos Kadarka Fesztiválon 245 borminta között 45 Tolna megyei szerepelt. Kiemelkedően szerepeltek Eszterbauer Borház (2 aranyérem), Bodri István (2 arany, 2 ezüst), Mészáros Pál (2 arany), Halmosi Pincészet (1 arany, 1 ezüst), Liszt Pince (1 arany, 1 ezüst), Ribling Ferenc (1 arany), Hollendus Károly (2 ezüst), Fritz Borház (1 ezüst), Alisca Borászati Rt. (1 ezüst), Szent Gaál Borászat (1 ezüst), Remete Borászat (1 ezüst).

Május 21-23.

A Városi Sport- és Szabadidő Központban több mint 110 kiállító részvételével, számos vásári akcióval zajlott a Szekszárd EXPO. Ennek keretében nyolcadik alkalommal került sor Házam a Váram Építőipar, Lakás-, Környezet- és Kertkultúra Szakkiállításra, tízedszer a Vita Agricolae Tolna Megyei Mezőgazdasági Szakkiállítás és Vásár megszervezésére. A kiállítást mintegy 12000 fő tekintette meg.

Október 29.

A Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztújító közgyűlésén dr. Fischer Sándor újabb négy évre kapott elnöki megbízást. Dömény Zoltán az ipari, Szűcs István a kereskedelmi, Frey József a kézműipari, Brauer János a szolgáltató tagozat elnöke lett.

Októberben

A Tolna Megyei Agrárkamara tisztújító közgyűlése ismét Kővári Lászlót választotta elnöknek. Az egyik alelnök dr. Hadházy Árpád maradt, mellette dr. Szászi Ferencné először kapott bizalmat.

November 27.

Nagy sikerrel szerepeltek a szekszárdi borok Faenzában a hagyományos ízek és borok idei bemutatóján, ahol nyolc termelő kadarka, kékfrankos és bikavér borait mutatták be.

December 5-7.

Takler Ferenc, Szekszárd évek óta elismert borásza 2002-es évjáratú bikavér borával elnyerte a Magyar Borakadémia "Az Év Bortermelője" kitüntető címet.

Fekete Mihály 2002-es cabernet sauvignonját Békéscsabán választották egy fesztivál csúcsborává, megelőzve a villányi és a tokaji borokat is; cuvée-je Kecskeméten a hatodik Miklós-napi országos rozé borversenyen, ugyancsak aranyérmet nyert.