Civil szervezetek

Januárban

A három civil szervezet (A Tolnai Bárka Művészeti Szalon, a keresztény Értelmiségiek Tolna Megyei Szövetsége, Tolna Kézjegy Egyesület) díjait a Magyar Kultúra Napján adták át. Díjat kapott a Liszt Ferenc Zeneiskola tanára Lozsányi Tamás, művészettámogatóként Dombai Gyula.

Február 14.

Szekszárdon megnyílt a Natura 2000 elnevezést viselő kiállítás. A rendező házigazda a Madártani és Természetvédelmi Egyesület Tolna megyei csoportja.

Március 13.

A Dél-dunántúli Civil Szervezetek megválasztották forráselosztó képviseletüket, a Dél-dunántúli civil kollégiumot. Elnöke Illés Tamás az ACSI gazdasági igazgatója lett. Tagjai közé bekerült Dér Miklósné és Baka Ferenc.

Március 17.

A Szekszárdi Nőegylet Egyesület évi tisztújító közgyűlésén ismét elnöknek választotta Szabó Zsoltnét, az alelnök D. Varga Márta lett.

Március 19.

A közgyűlés által 2003 közepén elfogadott felhatalmazás alapján a város önkormányzata nevében Kocsis Imre Antal, a 37 civil közösséget magába foglaló Civil Kerekasztal nevében Heim Károllyal valamint a Tolna Megyei Civil Szolgáltató Központ képviselőjével, Deli Erzsébettel együttműködési megállapodást írt alá.

Az aláírást követően itt tartotta második ülését a Nemzeti Civil Alapprogram Dél-dunántúli Kollégiuma. Szekszárd regionális központ lett, elnökének Illés Tamást választották.

Május 18.

A Szekszárdi Nőegylet tagjai a Tolna Megyei Levéltárba látogattak, ahol dr. Dobos Gyula igazgató megismertette őket az intézmény múltjával, feladataival, a levéltárosok munkájával és az állandó kiállítással.

Augusztus közepéig

hárommillió-négyszázezer forint érkezett a Bölcső Alapítványhoz a telefonos segélyvonal révén. Ebből, valamint a sikeres pályázatokból és a személyi jövedelemadó egy százalékából lehetővé válik Szekszárdon a harmadik babaotthon megnyitására.

Szeptember 18-19-20-án

Civil Kavalkád szórakoztatta a forgalom elől immár elzárt Garay téren az érdeklődő polgárokat.

December 7.

A Civil Casino közönsége dr. Kováts Jenő, címzetes egyetemi tanár, kutató és állatorvos életét, munkáját, II. világháborús élményeit ismerhette meg egy emlékezetes előadás és beszélgetés keretében.