Nemzetközi kapcsolatok

Február 1-én
A szekszárdi gyermekotthon lakói 730 ezer forint értékű ajándékot kaptak Tolna megye partnerjárása Main-Trauber Kreis jóvoltából.

Március 5.
A Magyar - Izraeli Baráti Társaság "Eredet" címmel fotókiállításon mutatta be Izrael múltját és jelenét. Megnyitotta: Várnai Shorer Judit nagykövetasszony.

Március13 - 14.
Kárpát-medencei diáktalálkozót rendeztek a Garay Gimnáziumban.

Április 3.
Városunkba látogatott Alfredo Leon Alvarez, Kuba magyarországi nagykövete.

Április 12.
Harmadszor adott hangversenyt városunkban Bietigheim-Bissingen város zeneiskolájának fúvószenekara.

Április 18.
Két ország követe mutatkozott be Kocsis Imre Antal polgármesternél: Martin Pammer követ-tanácsos, Osztrák Nagykövetség, Wilfried Gruber, rendkívüli és meghatalmazott nagykövet, Német Szövetségi Köztársaság.

Április18 - 21.
Hajszálgyökerek III. címmel a Kárpát-medencei Középiskolások Kulturális Találkozóját rendezte meg az I. Béla Gimnázium.

Május 12.
A Szekszárdi Nőegylet hét tagja a németországi Bautzen Nőcentrumának vendége volt.

Június 19.
A Német Színház három sikeres előadással szerepelt a Bécsi Ünnepi Hetek nemzetközi rendezvény sorozatán.

Július 15.
A Rotary Klub vendégeként 25 különböző nemzetiségű diák ismerkedett városunkkal és környékével.

Szeptember 13-16.
Tolna Megye és Main- Tauber Kreis partnerkapcsolatának 10 éves jubileuma alkalmából a németországi járás 50 fős delegációja tartózkodott Szekszárdon, Georg Denzer elnök vezetésével. A partnerkapcsolat megerősítésére a vármegyeháza dísztermében került sor, ahol a két közgyűlés együttes ülést tartott

Október 3.
30 fős delegáció utazott Waregembe, Szekszárd belga testvérvárosába a hagyományos vásárra, ahol magyar hetet is rendeztek. A delegáció tagjai voltak borászok, kézművesek, táncosok, képviselők.

Október 4.
A Német Színház társulata Romániában, Temesváron mutatkozott be a Pollinger kisasszony című drámával.

Október 23 - 27 között
A Garay János Gimnázium német testvériskolája - a bietigheim - bissingen-i Ellentalgymnasium - színjátszó csoportja volt a város vendége.

November 2-3.
Bietigheim-bissingeni delegáció járt Szekszárdon. Látogatást tettek a Kolping Iskolában, a Szent István házban a Német Kisebbségi Önkormányzat vezetőségével találkoztak. A Polgármesteri Hivatalban a frakciók közötti közös megbeszélésre került sor.

November 15.
Városunkba látogatott Staffan Carlsson Svédország magyarországi nagykövete. Megismerkedett az Ady Endre középiskolával, a megyei börtönnel és a szekszárdi borászokkal.