Díjak, Elismerések, Személyi hírek

Január 22.
A Magyar Kultúra Napján adták át a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Főiskolai Kar által alapított Illyés - plaketteket, amelynek I. fokozatát dr. Csatlósné dr. Fülöp Sára főiskolai docens, II. fokozatát Nagy Árpádné főmunkatárs kapta.

Január 22.
Ez évben az alábbi szekszárdiak tevékenységét ismerték el "Tolna Megyei Művészetért" plakettel: Molnár M. György festőművész, Szabadi Mihály népművelő, koreográfus, Szekszárdi Jazz Quartett.

Február 23-án
Beiktatták dr. Magyar Pált, Tolna megye új főügyészét.

Február 28. - március 1.
Halmai Gábornét, a Babits Mihály Művelődési Ház és Gyermekek Háza igazgatóját, a Kulturális Központok Országos Szövetsége tisztújító közgyűlésén elnökségi taggá választotta.


Április 2.
Dr. Kardos János, Tolna megye nyugalmazott főügyésze munkásságát az Országos Jogászegylet "Szalag László" emlékéremmel ismerte el.

Április 6.
"Bor Életút" kitüntetést kapott Prof. Dr. Diófási Lajos kertészmérnök, Szekszárd Város Díszpolgára (1986), aki nagyon sokat tett a szekszárdi borkultúráért is.

Április 6-8.
A Zenés Ifjúsági Színpadok 6. Országos Fesztiválján, Pápán a Tücsök Klub 2. díjat kapott. Vezető: Béresné Kollár Éva.

Április 21.
Az év rendőre
Közrendvédelmi szakterület
Csibi Zsolt rendőrhadnagy 1988-tól teljesít hivatásos rendőri szolgálatot a Szekszárdi Rendőrkapitányságon mint járőr, 1994-től mint járőr alosztályvezető-helyettes.
Szakmai munkáját a magasfokú igényesség és tudás jellemzi. Beosztottai és parancsnokai tisztelik és becsülik. Beosztásából adódóan jelentős részt vállal a fiatal, rutintalan közrendvédelmi - járőrállomány elméleti és gyakorlati kiképzésében, továbbképzésében. E tevékenysége során beosztottait az állampolgárok iránti tiszteletre és segítőkész magatartásra neveli, melyet tőlük meg is követel.
Parancsnoki irányító tevékenysége jelentős mértékben hozzájárul a Szekszárdi Rendőrkapitányságról és annak személyi állományáról kialakított kedvező kép fenntartásához.
Nős, családi élete és szolgálaton kívüli magatartása kifogástalan, példás.
Bűnügyi szakterület
Varga Árpád rendőr törzszászlós 1992-től teljesít hivatásos rendőri szolgálatot a Rendőrkapitányság bűnügyi-technikai és helyszínelő alosztályán, mint bűnügyi technikus.
Szakmai munkáját a magas színvonal, a kellő igényesség és kezdeményezőkészség jellemzi. Csendes, szerény, korrekt és segítőkész magatartása miatt munkatársai, parancsnokai tisztelik, becsülik, elismerik.
Kiváló munkavégzése jelentős mértékben hozzájárul a Szekszárdi Rendőrkapitányság eredményes bűnügyi munkájához. Bűnügyi-technikai tevékenysége során az állampolgárok iránt előzékeny, segítőkész magatartást tanúsít, mely nagymértékben enyhíti a bűncselekmény miatt elszenvedett lelki sérelmeket.
Nős, családi élete és szolgálaton kívüli magatartása kifogástalan és példás.

Május 8.
A Vöröskereszt Világnapján Henry Dunant kitüntetést kapott Bán Józsefné (Szekszárd Kálvária u. 9/b), aki 1961 óta a szervezet tagja, évekig alapszervezeti titkár, 1970-1989 között a Városi Szervezet titkára volt és nyugdíjasként ma is aktívan részt vesz a szervezet tevékenységében

Május 11.
Az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából szakdolgozók tudományos ülését rendezte meg a Tolna Megyei Kórház. Kitüntették: Sütő Béláné, Zsolnai Jánosné, Debity Istvánné ápolónőket, Morvai Tiborné műtősnőt, Karaszi Lídia laboratóriumi asszisztenst, Dohoczki Jánosnét, a CT labor munkatársát.

Június 2.
Pünkösdölő Gyermektánc Fesztivál keretében bonyolították le a Művészeti Alapiskolák I. Országos Néptánc Tanulmányi Versenyét. Az első és második korcsoportban is Nívó-díjat kapott a Bartina együttes gyermekcsoportja. Művészeti vezető: Matókné Kapási Júlia.

Június 6-10.
A szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Együttes részt vett a csehországi Olmützben megrendezett nemzetközi kórusversenyen, ahol vegyeskari kategóriában bronz diplomát, egyházzenei kategóriában ezüst diplomát nyert. Karnagy: Naszladi Judit.

Június 10.
Nagy László, a Garay Gimnázium tanára harmadszor nyerte el a diákok szavazatai alapján a Jövő Nemzedéke Alapítvány "Tanulók díja" elismerő címet.

Július 5.
"Pro Sanitate" kitüntetést vett át az egészségügyi minisztertől dr. Liszátz Mária a Szekszárdi Területi Vérellátó Állomás vezető főorvosa.

Augusztus 2.
Az országos Millenniumi Amatőr Fesztiválon, Balatonberényben minősítették az amatőr művészeti csoportokat:
Az Ifjú Szív Német Nemzetiségi Néptánc Együttes, a Liszt Ferenc Zeneiskola Gitárzenekara, és a Tücsök klub arany minősítést kapott.

Augusztus 20.
Dr. Kováts Jenő címzetes egyetemi tanárt, állatorvost a köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjével (polgári tagozat) tüntette ki. Az Állatorvos-történelmi Világszövetség legmagasabb elismerését a Cherion-Medalt pedig Oslóban vehette át.

Augusztus 20.
Dér Miklósnénak, a Városi Mentálhigiénés Egyesület titkárának az egyesületért és a civil szervezetekért végzett tevékenységét, valamint több évtizedes közművelődési munkáját Wlassics Gyula-díjjal ismerte el a művelődési miniszter.

Augusztus 20.
Horváth Sándor (Szent István tér 18.) 10 évig volt a Hadirokkantak Szövetségének Tolna Megyei elnöke, jelenleg tiszteletbeli elnöke. A honvédelmi miniszter "a honvédelem ügye érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként" a HONVÉDELEMÉRT kitüntető címet adományozta személyének.

Augusztus 20.
Rikker István, a Tolna Megyei Állami Közútkezelő Közhasznú Társaság nyugalmazott ügyvezető igazgatója munkásságát Baross Gábor-díjjal jutalmazta a közlekedési miniszter.

Szeptember 6.
Kőfalvi Arankát, a Tolna Megyei Önkormányzat pénzügyi osztályvezetőjét a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjével tüntették ki.

Október 4.
Az Állatok Világnapján a MUOSZ Természetvédő Szakosztálya "Az év állatotthona" címet adományozta a szekszárdi állatotthonnak. A díjat Fiath Szilvia, az alapítvány elnöke és Nagy Piroska, az alapítvány titkára vette át.

Október 13.
A Kulturális Örökség Minisztériumának dicsérő oklevelét és a TIT emlékplakettjét kapta Dr. Gémes Balázs, a Szekszárdi Romológiai Kutatóintézet vezetője.

Október 19.
Dr. Gaál Zsuzsanna történész-főmuzeológus, Válaszúton: Dzsentriportrék Tolnában című tanulmányával a Tolna Megyei Önkormányzat Levéltára által meghirdetett 30. helytörténeti pályázaton 1. díjat nyert

Október 23.
A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt (polgári tagozat) kitüntetést adományozta a köztársasági elnök Kapitány Ferencnek, a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége Tolna megyei elnökhelyettesének az 1956-os forradalom és szabadságharcban tanúsított helytállásáért, a nemzet szolgálatában és a forradalmi eszmék ápolásában végzett tevékenységéért.

Október 25.
A Megyei Takarékossági Világnap alkalmából Megyei Takarékszövetkezeti Érdeméremmel tüntették ki Horony Jánosnét, a szekszárdi kirendeltség megbízott vezetőjét.

November 13.
Kitüntették Eröss Zoltánné óvónőt a Szociális Munka Napján, elismerve példaértékű, negyedszázados munkásságát, amelyet a Megyei Önkormányzat Csecsemőotthonában kifejtett.

November
Dr. Kutas Sándor, a Megyei Vagyonátadó Bizottság vezetője, Dr. Lencsés Gyula nyugdíjas jogász és Dr. Tollár Tibor, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke átvették aranydiplomájukat a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen.

December 21.
A Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztériumban miniszteri oklevelet és jutalmat vett át: Bea József, Kolos Lászlóné, Kosaras Zoltán, Tokai Mihályné és Dr. Vida György.