Egészségügy

Január 13.
Ökumenikus imatermet adtak át a betegeknek a megyei kórházban.

Szeptember 25.
Több szervezet együttműködésével megalakult a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

Október 3.
10 éves évfordulóját ünnepelte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Tolna Megyei Intézete. Erről tudományos ülésen emlékeztek meg.

Október 13.
Felavatták - Medi Centrum néven - a megyeszékhely első magánklinikáját a Holub u.12. szám alatt.

Október 18-19.
Kétnapos ünnepi programmal zárult az a másfél éve tartó rendezvénysorozat, amellyel a Tolna Megyei Önkormányzat Balassa János Kórháza fennállásának 200 éves évfordulóját ünnepelte: A kórház minden osztálya szakmai konferenciákat rendezett. A jelenlegi dolgozók mellett meghívták az egykori munkatársakat is. Országos hírű szakemberek tartottak színvonalas előadásokat. Megemlékeztek az elhunytakról. Felavatták Szatmári Juhos László: Gyámolítás című bronzszobrát a főporta épületében.
Ápolástörténeti és kórháztörténeti kiállítást rendeztek. Bemutatták "A szekszárdi kórház krónikája" című könyvet. A másfél év alatt számtalan díj, kitüntetés átadására került sor, itt csak a legjelentősebbeket tudjuk felsorolni:

Batthyány-Strattman László - díjat kapott:
Dr. Streit Béla osztályvezető főorvos
Az Egészségügyi Miniszter Díszoklevelét vette át:
Dr. Erdősi Mária ny. orvos-igazgató
Dr. Szily Ferenc főorvos
Dr. Tornóczky János osztályvezető főorvos

Pro Sanitate kitüntetést kapott:
Dr. Szudi László osztályvezető főorvos
Dr. Vastag Oszkár osztályvezető főorvos
Dr. Vesztergombi Zsuzsanna osztályvezető főorvos
Egészségügyi Miniszteri Dicséretben tizenhárom kórházi dolgozó részesült.
A záróünnepségen jelen volt dr. Mikola István egészségügyi miniszter és Koltai Tamás a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke, aki a megyezászlót is átadta az intézménynek.

Október 26.
Dr. Brázay László az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Tolna Megyei Intézete megyei tisztifőorvosa részére, több évtizeden át végzett, kimagasló szakmai munkássága elismeréseként Batthyányi-Strattmann László-díjat adományozott az egészségügyi miniszter.