Civil szervezetek tevékenysége

Január 4.
225 újszülött került a Bölcső Alapítvány gondozásába 5 és fél év alatt. 50 gyermek vér szerinti szüleihez, a többiek nevelőszülőkhöz kerültek.

Január 13.
Megalakult a Református Népfőiskolai Egyesület 18 alapító taggal.

Január 13.
A Református Egyházközség adományszervező gyűjtőmunkája eredményeképpen három televízióval és egy videóval gyarapodott a büntetés-végrehajtási intézet.

Január 19-én
Megalakult a Vöröskereszt "Őszi Napfény" Szekszárd Városi Nyugdíjas Alapszervezete. Több mint 150 nyugdíjas jelentkezett a hívó szóra.

Január 19.
Munkanélküliek részére szervezett képzést a Kék Madár Alapítvány. A hallgatók "Gyermekjóléti segítő" végzettségről kaptak tanúsítványt.

Február 10.
-Több mint 300 résztvevőt köszöntött Bíró László, a Kalocsa-Kecskeméti Egyházmegye püspöke az alsóvárosiak 2. találkozóján a Sportcsarnokban.
-Megrendezték az Erdélyi Magyarok Tolna Megyei Egyesületének jótékonysági bálját. A tombola bevételét a dévai Szent Ferenc Alapítvány árvaházának ajánlották fel.

Április 10.
Megalakulásának 10. évfordulóját ünnepelte az Erdélyi Magyarok Tolna Megyei Egyesülete.

Áprilisban
nyitotta meg kapuit a Családi Napközi és Játékkuckó a Béri Balogh Ádám u.9-13. szám alatt.

Május 18.
A Magyar Vöröskereszt 120 éves évfordulóját ünnepelte a helyi szervezet kulturális műsorral és bemutatókkal.

Május 23.
A Demokratikus Közéletért Alapítvány és a Haza és Haladás Alapítvány: "Kiemelkedő magyar államférfiak" sorozatának zárásaként Antall József konferenciát rendezett a Művészetek Házában. A konferencia előadói és a kapcsolódó kiállítás a miniszterelnök életét, munkásságát mutatták be. A konferencia vendége volt Dávid Ibolya igazságügyi miniszter is.

Június 1-4.
A 11. Pünkösdi Fesztivál változatos, színes rendezvényekkel, különleges zenei élményekkel örvendeztette meg a város lakóit: A Bad Sackingeni Kamarazenekar és a Szekszárdi Kamara-zenekar hangversenye, az Instrumenta Nova Kamarazenekar fellépése, térzene, operett- gála, német hagyományőrző együttesek és fúvós zenekarok, gyermektánccsoportok váltották egymást különböző helyszíneken. A zárónapon a 100 tagú Budapest Cigányzenekar adott nagysikerű koncertet. Rendezte: a Német Nemzetiségi Egyesület.

Június 23.
A Szekszárdi Nőegylet idei, 60 ezer forintos támogatását Jónás Ivett 11. c osztályos tanuló, a Garay Gimnázium diákja - nyerte el, német nyelvi-és kulturális ismereteinek elmélyítéséhez. A Szivárvány Általános Iskolában könyvcsomagokat osztott a Nőegylet a jól teljesítő diákoknak.

Július 8-14.
A család együttélésének művészete címmel rendezte meg a XIII. Családóvó Nyári Egyetemet a Városi Mentálhigiénés Egyesület, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Főiskolai Kara és a Babits Mihály Művelődési Ház és Gyermekek Háza.

Szeptember 8.
Városunk lakói az írásbeliség nemzetközi napján több ezer könyvet gyűjtöttek és juttatták el a rászorulóknak.

Október 7.
Agora Szekszárd címmel egész napos rendezvénysorozatot szervezett a piactéren Simon Péter és Dicső Zsolt.

Október 13.
A Garay tér 8. szám alatt kapott új, állandó otthont a ZUG Ifjúsági és Művészeti Egyesület.

December 3.
Megalakult a Civil Casinó, amely havonta egyszer kötetlen beszélgetésre várja a város lakóit. Házigazda: Kocsis Imre Antal polgármester.

December 9.
A Kisebbségek Napján színes műsort adtak a város nemzetiségi kultúrát ápoló művészeti csoportjai a művelődési házban.

December 21.
A Rotary Klub ajándékokat adott át a faddi gyermekotthon lakóinak, a szekszárdi gyermekvédelmi szakszolgálat intézményének.