Nemzetközi kapcsolatok

Január 28.

Dr. Braun Márton Szekszárd Országgyűlési Képviselője Stasbourgban A szólásszabadság az Európai Médiában és Az egységes európai fenntartható fejlődés témakörökben szólalt fel.

Március 23.

Március 23-án Portugália magyarországi nagykövetsége és a városi önkormányzat gazdag programmal portugál napot tartott a megyeszékhelyen. Ötletgazda: Jakab Géza

SZMJV, Művészetek Háza, Garay János Ének-Zenei Általános Iskola és a portugál nagykövetség portugál napot szervezett. Ötletgazda: Jakab Géza

Augusztus 8-13.

A Szekszárd-Waregem közötti testvérkapcsolat 10. évfordulója alkalmából Yolande Dhondt polgármester asszony vezetésével küldöttség érkezett hazánkba. Szekszárd mellett Budapestre, Pécsre és a Balatonhoz is ellátogattak. A küldöttség a Belgiumból induló egymást váltó 8 futóval együtt augusztus 9-én 14 órakor érkezett a Sió-deltához, ahonnan helyi futók kíséretével érkeztek a városházához.

Augusztus 14.

Lugosra és Facsádra látogatott Szekszárd közgyűlésének küldöttsége és a Rotary klub tagjai, összesen negyvenen, a települések és Szekszárd közötti kapcsolat 10 évfordulóján. A Wosinsky Mór Múzeum a ’’Ruha teszi az embert?’’ című, itthon sikert aratott kiállítását mutatta be a vendéglátóknak.

Szeptember 24.

Szekszárdon ünnepelték a megyeszékhely és Lugos testvérvárosi kapcsolatának tizedik évfordulóját. Erre az alkalomra képviselők, muzeológusok és újságírók látogattak hozzánk. A delegációt Marius Montinescu vezette.

Október 10.

Osztrák Kulturális Napokat rendeztek a PTE Illyés Gyula Főiskolai Karán. A rendezvényen előadások hangzottak el, és A bécsi építészet 1900-ban címmel fotókiállítást tekinthettek meg az érdeklődők.

November 5.

A francia nagykövetség Szekszárd-Bezons Baráti Társaság és Szekszárd város közös rendezésében francia napok voltak Szekszárdon. Fordítási és szépkiejtési versenyben mérték össze francia nyelvtudásukat a város középiskolás fiataljai a Babits Mihály Művelődési Házban.

A Babits Mihály Művelődési Házban A magyar kultúra emlékei francia földön című kiállítást Franciaország magyarországi nagykövete, Dominique de Colombes de Nayes nyitotta meg. A város vendége volt Jacques Leser, Besons polgármetere.

November 6.

A Garay János Gimnázium díszterme adott otthont a Francia Gimnázium és a Francia Intézet bemutatkozásának.