Egészségügy

Február 10.

A Tolna Megyei Tudományos Egyesület vendége volt dr. Kosztolányi György akadémikus, a PTE Egészségügyi Centrumának elnöke.
Témája: ’’Az egészségügyi átalakítások aktuális kérdései’’

Április 11.

A 8. születésnapját ünneplő Bölcső Alapítvány 1,6 millió forint értékű kardiotokográfot (méhen belüli és a szülés alatti magzatmegfigyelő készülék) ajándékozott a Tolna Megyei Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának. Az értékes készüléket az alapítvány létrehozója, a kuratórium elnöke Budavári Zita adta át dr. Nagy József osztályvezető főorvosnak.

Május 1.

A siketek és nagyothallók kommunikációjának javítására jeltolmács-központ nyílt Szekszárdon. Ez lesz a Tolna, Fejér, Bács-Kiskun és Csongrád megyét magába foglaló Duna-melléki Regionális Jeltolmács Szolgálat Centruma. Az induláshoz szükséges 70 milliót pályázaton nyerték el.

Május 16.

’’Az ápolás lelki és etikai dilemmái a rehabilitáció, a finanszírozás, hálapénz’’ témakörben az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából ünnepi ülést tartottak a Garay János Gimnázium dísztermében. Ezen az ülésen a Tolna Megyei Önkormányzat Balassa János Kórháza dolgozói közül Almási Lajosné endoszkópos szakasszisztens, Bérdi Klára szakápoló, Doszpod Józsefné vezető asszisztens-helyettes, Kovács Márta műtősnő és Rutkai Gézáné gyógytornász főigazgatói kitűntetésben, ill. dicséretben részesült.

Május 19.

Szekszárdon rendezték meg a Magyar Oxyológiai Társaság, az Országos Mentőszolgálat és a Tolna Megyei Polgári Mentőalapítvány által szervezett III. Tavaszi Sympoziumát. Házigazda: Dr Kovács Éva vezető főorvos volt.

Október 6.

Már harmadik éve működik Szekszárdon a ’’Segíts rajtam!’’ mozgalom. Az idén ismét összeállt az a 20 fős csapat, akik hétfőtől csütörtökig minden délután ellátogatnak a gyermekkórházba, hogy támaszt nyújtsanak a beteg gyerekeknek.

Október 18.

A Balassa nap keretében a Vármegyeháza dísztermében dr. Kiss Józsefnek, OEP főigazgató-helyettesének köszöntőjét követően került sor a kórházi kinevezések és kitüntetések átadására. Pro Sanitate kitüntetést dr. Horgász János osztályvezető főorvos, miniszteri dicséretet Cziráki Jánosné, Mátyás István, Mikócziné Paróczai Jolán és Németh Istvánné kapott.