Felnőtt háziorvosi rendelők kialakítása Szekszárdon

 
A kedvezményezett neve: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatainfoblokk_kedv_final_CMYK_ERFA_alsó.jpg
A projekt címe: Felnőtt háziorvosi rendelők kialakítása Szekszárdon
A szerződött támogatás összege: 220.000.000 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projektben tervezett befejezési dátum: 2023.10.31
A projekt azonosító száma: TOP-6.6.1-16-SE1-2020-00004
 
A projekt leírása:
A pályázat keretében két háziorvosi rendelő és kiszolgáló helyiségeinek kialakítására, felújítására kerül sor a város tulajdonában lévő Vörösmarty utca 5. szám alatti épület 240 m2-nyi területén, ahol korábban az orvosi ügyelet működött. A 14. sz. felnőtt háziorvosi körzet (orvosa: dr. Bálint Orsolya) a munkálatok befejeztével átköltözik az egyik felújított rendelőbe a Vörösmartyban. Ezen háziorvosi rendelő jelenleg távol esik a körzettől, az új helyszínen közelebb kerül az egészségügyi szolgáltató az ellátottakhoz, ezzel együtt pedig a megközelíthetősége is javul. A másik érintett felnőtt háziorvosi körzet a 3. számú (orvosa: dr. Papp Zoltán). Ez a rendelő korábban is ebben az épületben működött, a felújítás idejére a tavaly átadott új ügyeleti központba költözött. 
A tervezett rendelők akadálymentesítése rehabilitációs szakmérnök bevonásával valósul meg, valamint akadálymentes parkoló is kialakítása kerül az épület bejáratának közelében. 
A két rendelő egy épületbe történő integrálásával az üzemeltetési költségek jelentős része megtakarítható lesz és a szolgáltatás színvonala is nagymértékben emelkedni fog, továbbá a XIV. sz. körzet lakóihoz közelebb kerül az egészségügyi szolgáltatás.