TOP-6.6.1-15-SE1-2016-00001

  • a kedvezményezett neve: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata
  • a projekt címe: Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése a Szekszárd, Wigand tér 1-2. sz. alatt
  • a szerződött támogatás összege: 88.941.017 Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 100%
  • a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2020. szeptember 28.
  • projekt azonosító száma: TOP-6.6.1-15-SE1-2016-00001

 

A projekt leírása:

A pályázat vonatkozásában korszerűbb épületté vált, a Wigand tér 1-2. szám alatt található felnőtt háziorvosi rendelő és fogorvosi rendelő. A pályázatnak köszönhetően kettő egészségügyi alapellátás is fejlesztésre került.

Az ott dolgozók számára korszerű rendelő, öltöző, étkező valamint zuhanyzó került kialakításra, a betegek részére pedig új váró és új akadálymentes WC helyiség. A háziorvosi rendelőbe új orvosi eszközök (24 órás vérnyomásmérő, hagyományos vérnyomásmérő, CRP analizátor, EKG, pulzoximeter) bútorok és számítástechnikai eszközök, továbbá a fogorvosi rendelőbe fogorvosi kezelőegység került beszerzésre.

Az érintett ingatlanrészeken tetőfelújítás, külső homlokzat felújítás és nyílászárók cseréje készült el. Az elöregedett víz- és szennyvízvezetékeket is kicserélték, valamint az elektromos rendszer is teljes átalakításra került. A tetőre napelemes rendszer lett telepítve, mely a rendelők teljes villamos energia ellátását biztosítani tudja. A fűtési rendszer is korszerűsítésre került. A meglévő vizesblokkok teljes átalakítása, felújítása megtörtént. Az elhasználódott burkolatok helyett új fal és padlóburkolatok készültek. A bejáratok akadálymentessé váltak. Az udvaron pedig új parkolók kerültek kialakításra. A fogorvosi rendelőhöz független bejárat került kialakításra. Ezekkel az átalakításokkal üzemeltetési költségmegtakarítás várható.


A projekt fizikai befejezése: 2020.09.28
 

Szerződések:

 

Fotódokumentáció: