I. Önkormányzat, közigazgatás

Január 
Az év elejétől az állami tulajdont kezelő Nemzeti Földalapkezelő, az ÁPV és a Kincstári Vagyonigazgatóságot összevonták, irodájának vezetésére Barsi Mihályt kapott megbízást.

Január 22.
Dr. Braun Márton a FIDESZ-MPSZ Szekszárdi országgyűlési képviselőjét választotta elnökének az Európa Tanács gazdasági és fejlesztési ügyek bizottsága, melynek a képviselő már két éve elnöke volt.

Február 22.
A Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácsnak vezetése újjáalakult, elnöke a barcsi Feil Ferenc, társelnöke Kocsis Imre Antal lett.

Április 25.
Közös „Rendőrségi napot” tartott a megyei és a városi rendőrkapitányság állománya. Dr. Varga Péter a Szekszárdi Városi Rendőrkapitányság vezetője ezredesi kinevezést kapott.

Május 29.
Találkozót szervezett a városi önkormányzat Budapesten a Petőfi Irodalmi Múzeumban a Szekszárdról elszármazottaknak és a szekszárdi borok barátainak. Az összejövetelenHorváth István polgármester ismertette a város jövőbeni terveit és 21 szekszárdi borász kínálta borait.

Június 8.
A tengelici Hotel Orchideában Szekszárd rendezte az ország lakosságának 20 %-át jelentő megyei jogú városok szövetsége éves közgyűlését, amelyen dr. Szily Katalin az országgyűlés elnöke is részt vett. A hozzászólok nagyobb partneri kapcsolatrendszert, jobb gazdálkodási- és szociális törvényeket sürgettek.

július 9.
A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, dr. Puskás Imre és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke Heinek Ottó, a Szekszárdi Német Színházban írta alá azt a nyilatkozatot, amely szerint a két önkormányzat közösen működteti a DBU-t.

Augusztus 
Amreinné dr. Gál Klaudiát, Tevel és Závod korábbi körjegyzőjét nevezte ki aljegyzőnek Szekszárd MJV Közgyűlése.

Október 22.
Együttműködési megállapodást kötött Pécs városa az Európa Kulturális fővárosa programba történő részvételről harmincegy hazai várossal, akik bekapcsolódhatnak a rendezvényekbe és a kulturális pályázatokba. E városok között található Szekszárd is. A megállapodást Tasnádi Péter és Horváth István polgármesterek írták alá.

december 
Horváth István polgármestertől vette át Borda Károly PV. alezredes annak a munkaautónak a kulcsát, amelyet Szekszárd város Önkormányzata adományozott a Polgári Védelem Szekszárdi Kirendeltségének. Az ötszemélyes, platós Nissan a polgárvédelem munkatársait és a felszereléseket is képes szállítani, mentéshez is használható.