Szepesi József (OLT TRANS Gemenc Judo vezető edzője)

 

1978-ban végzett sportedzőként a Testnevelési Főiskolán. Edzői tevékenységét érdemben Szekszárdon kezdte el 1979-ben. 1985-ig edzősödött, majd fejlődő vállalkozása miatt felhagyott a judóval. 1996-ban, mikor kisebbik fia komolyan kezdte venni a judót, újra edzésbe állt. Szepesi Dávid 2000-ben berobbant az ifi válogatottba, EORV bronzérme mellé egy Európa-bajnoki 9. helyet szerzett.

Szepesi József 2001-ig a Rendőr Judo Klub edzője volt.

Ebben az évben a klub edzői különváltak, s ekkor alakította meg a Gemenc Judo Klubbot. Szinte az összes versenyző az előző klubból József mellett volt, így kisebb nehézségek után 20-22 fővel zajlottak a versenyzők edzései. Toborzáskor közel 40-en jöttek le a terembe judózni, köztük a később itthon és külföldön is egyaránt remek eredményekkel rendelkező versenyzők (Ács Balázs, Sárecz Márton, Berlinger Gábor…) A klub első magyar bajnoka Hunyadi Bence lett 2005-ben diák C korosztályban, melyet közel 90 további országos bajnoki cím követett.

2012-ben új sikerkorszak indult. Az 1997-es korosztály a követkő két évben hazai szinten mindent megnyerve összesen 11 világversenyen való indulási jogot vívott ki. Sárecz Márton világbajnoki 9. helye Ifjúsági Olimpiai indulást ért, Magyarországról fiúk közül csak Ő képviselte a magyar színeket.

Amikor 2001-ben megalapította a Gemenc Judót szinte minden szabadidejét a klubnak szentelte és ez az óta sincs másként. Mindig kellő figyelemmel és még nagyobb becsülettel végzi munkáját. Felépített kellően sok nehézségen keresztül egy országos viszonylatban kiemelkedő klubot, melynek gazdasági mutatói és eredményessége is önmagáért beszélnek. Becsületessége, szemlélete átragad a keze alatt pallérozódó gyermekekre, akik így megfelelő normákat vihetnek magukkal. Pedagógiai érzéke kiváló, minden gyermek rögtön megszereti, ragaszkodásuk szemmel látható.

Tisztségei:

  • Örökös Bajnok 2004.
  • Regionális DAN Kollégiumi Elnök 2003.
  • Országos DAN Kollégiumi Tag 2004.
  • Sipos Márton Díj 2007.
  • Magyar Judo Szövetségi Elnökségi Tag 2012.

Egyesület Elnökeként javaslom a díjra Szepesi József vezetőedzőt és nagyszerű példaképet.

Példaképet, mert nagyon sok gyerek – ma már szülő – meghatározó NEVELŐJE volt és jelenleg is az. Munkáját díjazás nélkül, önzetlenül, lelkiismeretesen végzi és neveli a sportolókat, hogy megállják helyüket az életben.

Tudomásom szerint a díj először kerül átadásra az adott évben elért eredményeket figyelembe véve. Több országos bajnokságot is megrendeztünk, Szekszárd város nagy dicsőségére.

Én nagyon szeretném és kérném, hogy a díj első odaítélésekor ne csak az adott év eredményeit vegyék figyelembe, hanem az eltelt 16 év nagyszerű, kimagasló országos szinten is elismert munkásságot díjazzák. Jelenleg az OLC Gemenc Judo Klubban 120 gyerek sportol.