Pályázat

2021.05.03
 
Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2005-ben indította el a közcsatornával nem rendelkező ingatlantulajdonosok részére a rákötést segítő pályázati programját. Az önkormányzat a program segítségével támogatni kívánja azon fogyasztókat, akiknek az ingatlana előtt közcsatorna húzódik ugyan, de még nem sikerült rákötniük. Az önkormányzat 2021. évi költségvetésében 1.651.000.-Ft szerepel ezen cél megvalósítására.
 
A támogatás igénybevételéhez pályázat útján juthatnak hozzá magánszemélyek. A vissza nem térítendő támogatást a bekötővezeték műszaki megvalósulására (tisztítóidom elfolyó oldaláig) lehet felhasználni. Az elnyerhető támogatás összegének nincs felső határa, azonban legfeljebb a bekerülési érték 50%-áig terjedhet. A döntések egyedi mérlegelés alapján születnek. A kivitelezést kizárólag az E.R.Ö.V Zrt., vagy az általa kijelölt alvállalkozó végezheti el.
 
A pályázat benyújtása folyamatos, az I. fordulóban a 2021. június 30-ig, a II. fordulóban pedig a 2021. november 15-ig beadott kérelmeket bírálják el a beérkezés sorrendjében. Amennyiben a pénzügyi keret kimerül, a hátralévő pályázatok átkerülnek a következő év költségvetési keretére, vagy dönthet a kiíró a keretösszeg megemeléséről.
 
A polgármester döntött arról is, hogy a hivatal célzottan keresse meg azon ingatlantulajdonosokat, akik az előzetes nyilvántartás alapján műszaki szempontból megfelelnek a pályázati felhívás feltételeinek.
 
A pályázati felhívás ide kattintva megjelenik, ahonnan a pályázati adatlap is letölthető.
 
csatorna_web.jpg