Dolgozik a sportközpont új vezetője

2021.04.27
 
Malomsoki Krisztiánt, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. ügyvezető igazgatóját a közgyűlés 2021. április 23-án azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól, Ács Rezső polgármester egyben kinevezte Szőke Gergőt a városi cég élére, aki amellett, hogy a fürdő műszaki vezetője, a felnőtt magyar válogatott és magyar bajnok atléta, Szemerei Levente edzője is egyben.
 
A polgármester elmondta: fontos, hogy a nyár közeledtével mielőbb ki lehessen nyitni a strandot, valamint az uszodaépítés vonatkozásában is fontos ügyvezetői döntéseket kell meghozni. A cég gazdálkodását tekintve Ács Rezső azt kérte az új igazgatótól, hogy szüntesse meg azokat a szerződéseket, amelyek nem közvetlenül a működéshez kapcsolódnak, ezzel a polgármester szerint komoly források szabadulhatnak fel.  
 
Szőke Gergő, a sportközpont új vezetője megköszönte a bizalmat. Mint mondta, a sportközpont tevékenységi körei közül maga a sport mostanában mintha háttérbe lenne szorítva és inkább a műszaki, üzemeltetési területek kerültek előtérbe. A szakembernek a sportot tekintve is vannak elképzelései, a közeljövőben viszont a strandszezonra és az uszodaépítés mielőbbi folytatására koncentrálna.
 
Az ügyvezető igazgató tapasztalata szerint az elmúlt egy évben a sportközpont politikai csatatérré vált, amit arra próbáltak használni, hogy akadályozzák az éppen folyamatban lévő projekteket és ezzel próbálják támadni a városvezetést. Az is motiválta a vezetői megbízás vállalásakor, hogy szeretné, ha a város lakossága tisztában lenne az elmúlt időszak történéseivel, ezért minden adatot nyilvánossá szeretne tenni a sportközponttal kapcsolatban.
 
A jövővel kapcsolatban elmondta, szeretné, ha arról beszélnének a városban az emberek, hogy közösen, politikamentesen sikerült valami jót alkotni. Ehhez kell az összefogás, ezért szorgalmazni fogja, hogy megtalálja a közös nevezőt azokkal is, akik esetleg politikai okok miatt most neheztelnek rá.
 
Újságírói kérdésre Szőke Gergő elmondta, a fürdő műszaki vezetőjeként az uszodaépítés gépészeti folyamatait figyelemmel kísérte, többször véleményezte is. Az épület műszaki hibáiról is tud, azért fog dolgozni, hogy ezeket kijavítva mielőbb egy fenntartható uszodát adhassanak át a városlakóknak. Ahogy fogalmazott, ma az uszoda szóhoz Szekszárdon negatív jelentés társul, ezt szeretné visszafordítani. Ehhez pedig a nyilvánosságon át vezet az út. Az igazgató fontosnak tartja, hogy a lakosság és a média is nagyobb betekintést nyerjen az építkezés folyamatába, ezért a jövőben minden lépést kommunikálni fognak, áttételesen nyomást gyakorolva ezzel a kivitelezőre is, hogy pontosan és precízen végezze a munkáját. Az uszodaépítéssel kapcsolatban már a jövő héten számítani lehet az első lépésekre.
 
A sportközponthoz tartozó másik „vizes” résszel, a strand- és élményfürdővel kapcsolatban Szőke Gergő elhibázottnak látja az előző vezetés belső kommunikációját. Mint mondta, a dolgozók felé többször elhangzott, hogy nem lesz pénz a fizetésekre ezért sokan úgymond „behúzták a kéziféket” és megállt a strand felkészítése a szezonra. Az igazgató megfogalmazása szerint letisztult elképzelései vannak a tennivalókról, a folyamat visszafordítható és még májusban meg tudnak nyitni, ha lesz rá lehetőség.
 
DSC_5468.JPG