258 szabályszegés hat nap alatt

2022.08.11
 
Augusztus eleje óta tesztüzemben működnek a Béla király tér és a Garay tér közötti „sétálóutcára” behajtókat ellenőrző kamerák. Az első hat nap adatai alapján már 258 szabályszegést rögzített a rendszer. Az engedély nélkül behajtók 30 ezer forintos büntetést kockáztatnak, ha pedig túllépik a rendeletben rögzített 15 perces várakozási időt, az további büntetést vonhat maga után.
 
Gyurkovics János alpolgármester a sajtó képviselőit tájékoztatta, hogy nem a büntetés az önkormányzat célja, hanem szabályozni a területen a közlekedést. Erre azért is szükség van, mert a nagy autóforgalom egyrészt balesetveszélyes, másrészt tönkreteszi az utca burkolatát. Az idei nyári javításnak csak az anyagköltsége meghaladta a 60 ezer forintot négyzetméterenként. A polgármesteri hivatal munkatársai a kamera által rögzített szabályszegőnek most még csak felhívják a figyelmét az új rendelkezésre, a büntetés egyelőre elmarad.
 
A terület fokozottan védett övezetnek minősül, így a „sétálóutcába” a behajtást önkormányzati rendelet szabályozza. A közüzemi szolgáltatók például egy egyszeri regisztráció után hajthatnak be (az erre jogosultakat a polgármesteri hivatal korábban értesítette), mindenki másnak engedélyre van szüksége, amit egy formanyomtatvány kitöltése és beküldése után a hivatal gyorsan elbírál. Az engedélynek mindössze 400 forintos egyszeri eljárási díja van. Információ a 74/504-106-os telefonszámon, vagy a muszak@szekszard.hu email címen kérhető.
 
A régi, határozott időre kiadott engedélyek továbbra is érvényesek, a határozatlan idejű engedélyek viszont 2022. augusztus elsején hatályukat vesztették, így aki ilyennel rendelkezik, annak meg kell újítania az engedélyét.
 
 
DSC_2608.JPG