• Slider 1 title

    Slider 1 title

    leírás

  • slide

Hírek

2019-12-06
​​​​​​​Három új napirendi pontot is felvett szerdai, rendkívüli ülésére a szekszárdi közgyűlés. A képviselő-testület december 12-én ismét rendkívüli, az ünnepek előtt pedig rendes ülést tart.  
2019-12-03
Tízmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a szekszárdi önkormányzat zártkertek infrastrukturális fejlesztésére.
2019-12-02
A szekszárdi közgyűlés csütörtökön döntött arról, hogy a jövő évi költségvetésében hatmillió forint önkormányzati önrészt különít el az ösztöndíjpályázatra, illetve elbírálta a beérkezett kérelmeket.  
2019-12-02
Vasárnap a Babits Mihály Kulturális Központ előtt is meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját. Megkezdődött a négy hétig tartó felkészülés a karácsonyra.
2019-11-29
Indulásra kész, gondosan előkészített projektek várnak Szekszárdra. Az alakuló közgyűlésen a képviselők többsége leszavazta a polgármester prezetációját.
2019-11-28
A Béla király téren felállították Szekszárd karácsonyfáját.
2019-11-28
Megtartotta alakuló ülését a szekszárdi közgyűlés.
2019-11-27
Lezajlott a Béri Balogh Ádám utcai, 14x26 méteres műfüves ovifoci sportpálya műszaki átadás-átvételi, valamint birtokbaadási eljárása.

Polgármesteri köszöntő


Kedves Látogató!

Nagy szeretettel köszöntöm Önt Szekszárd Megyei Jogú Város megújult honlapján!

„A város, mint egy álmos eb, / hever domb alatt, sík felett” – szólnak a város szülötte, Babits Mihály jól ismert sorai az egykori Szekszárdról, mely mára pezsgő életű, ugyanakkor nyugalmas, békés vidéki arcát egyaránt megőrző megyeszékhellyé nőtte ki magát.

A zeneköltő óriás, Liszt Ferenc vitte hírét hajdan az akkor még alig ismert, itt termelt bornak – mára a „hegy leve” nemcsak az ország, hanem rendre a világ legkiválóbbjai között szerepel. És épp a bor az, ami összeköt itt élőt, erre látogatót egyaránt. De ez a város – valljuk – több, mint jó bor: folyamatosan épülő-szépülő, egyre gyarapodó otthona az itt lakóknak, gazdag élményekkel kecsegtető pihenőhelye az erre járóknak, kis és nagyközösségeket megmozgató, turisták tömegét vonzó helyszíne bor-gasztronómiai és kulturális rendezvényeknek, büszke birtokosa hazai és nemzetközi sportsikereknek.

És mindez csak néhány dolog azok közül, melyekre honlapunkkal is szeretnénk ráirányítani a figyelmet. A portál kialakításában arra törekedtünk, hogy az bőséges, az élet lehetőleg minden területét átölelő információval szolgáljon az itt élőnek éppúgy, mint az oldalt távolból felkeresőnek, ugyanakkor könnyen kezelhető, szép felülettel segítse a tájékozódást.

Ehhez kívánok Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamennyi kollégám és a magam nevében hasznos és eredményes böngészést!

Ács Rezső - Polgármester
Programnaptár

Esemény ajánlása

Captcha kód
Esemény ajánlása