• Slider 1 title

    Slider 1 title

    leírás

  • slide

Hírek

2019-07-22
A Szekszárdi Sportközpont Közhasznú Nonprofit Kft., 2019. július 26. és 27. napján rendezi meg a 45. Gemenc Nagydíjat, melynek során az alábbi forgalmi rend változásra kell számítani.
2019-07-19
Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata 16 millió forintos önrészt különített el a megyeszékhely két ravatalozójának felújítására, előtetők építésére – minderről a legutóbbi közgyűlésen döntöttek a városvezetők.
2019-07-17
Országszerte több mint negyven fürdő vesz részt a Strandok éjszakáján - közölte a Magyar Fürdőszövetség főtitkára.
2019-07-15
Átadták a kibővített, Kölcsey lakótelepen található játszóteret.
2019-07-12
Húsz-huszönöt ország mintegy hatszáz versenyzője vehet részt a 2020 augusztusában Szekszárdon rendezendő, az IFAA égisze alatt zajló 3D íjász világbajnokságon. Ács Rezső, Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere, és Vánky Sebastian, a Magyar Íjászszövetség elnöke aláírta az együttműködési megállapodást.
2019-07-11
Július 26-án és 27-én, két egymástól független díjazású és pontozású UCI 1.2-es kategóriájú versenyt rendeznek a jubiláló, 45. Gemenc Nagydíjon.
2019-07-10
Nem állnak le a fejlesztések Szekszárdon: a járdaépítési programmal párhuzamosan akadálymentesítés zajlik a belvárosban és környékén.
2019-07-09
A 35 millió forint pályázati támogatást Szekszárd saját forrással is kiegészíti, hogy a Mészöly-tanya Szekszárdi Alkotóház méltó kulturális turisztikai attrakcióvá váljon.

Polgármesteri köszöntő


Kedves Látogató!

Nagy szeretettel köszöntöm Önt Szekszárd Megyei Jogú Város megújult honlapján!

„A város, mint egy álmos eb, / hever domb alatt, sík felett” – szólnak a város szülötte, Babits Mihály jól ismert sorai az egykori Szekszárdról, mely mára pezsgő életű, ugyanakkor nyugalmas, békés vidéki arcát egyaránt megőrző megyeszékhellyé nőtte ki magát.

A zeneköltő óriás, Liszt Ferenc vitte hírét hajdan az akkor még alig ismert, itt termelt bornak – mára a „hegy leve” nemcsak az ország, hanem rendre a világ legkiválóbbjai között szerepel. És épp a bor az, ami összeköt itt élőt, erre látogatót egyaránt. De ez a város – valljuk – több, mint jó bor: folyamatosan épülő-szépülő, egyre gyarapodó otthona az itt lakóknak, gazdag élményekkel kecsegtető pihenőhelye az erre járóknak, kis és nagyközösségeket megmozgató, turisták tömegét vonzó helyszíne bor-gasztronómiai és kulturális rendezvényeknek, büszke birtokosa hazai és nemzetközi sportsikereknek.

És mindez csak néhány dolog azok közül, melyekre honlapunkkal is szeretnénk ráirányítani a figyelmet. A portál kialakításában arra törekedtünk, hogy az bőséges, az élet lehetőleg minden területét átölelő információval szolgáljon az itt élőnek éppúgy, mint az oldalt távolból felkeresőnek, ugyanakkor könnyen kezelhető, szép felülettel segítse a tájékozódást.

Ehhez kívánok Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamennyi kollégám és a magam nevében hasznos és eredményes böngészést!

Ács Rezső - Polgármester
Programnaptár

Esemény ajánlása

Captcha kód
Esemény ajánlása