• Slider 1 title

    Slider 1 title

    leírás

  • slide

Hírek

2019-09-20
A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén Vándorbölcső elnevezéssel indított országos projektet.
2019-09-17
Idén 9. alkalommal kerül megrendezésre az autómentes nap Szekszárdon. Az elmúlt évekhez képest kísérleti jelleggel teljesen új formában tervezzük a kerékpározás népszerűsítését. Sokak biztatására a közös kerékpározást egy szombat délelőttre szervezzük, kizárólag a városban kijelölt útvonalon.
2019-09-13
Tizenhét szekszárdi civil szervezet kap összesen 126 millió forint uniós támogatást a lakosság szabadidős, kulturális aktivitását elősegítő rendezvények, programsorozatok lebonyolítására.
2019-09-09
Különleges, a szubjektív biztonságérzetet fokozó önvédelmi kezdeményezést jelentettek be a polgármesteri hivatalban.
2019-09-09
Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata részlegesen módosítani kívánja a településrendezési eszközöket
2019-09-09
Hatvanöt program koncertekkel, kiállításokkal, valamint a Szekszárdi és a Tolnai Borvidék pincészetei várják a közönséget szeptember harmadik hétvégéjén az idei Szekszárdi Szüreti Napokon.
2019-09-05
Idén több mint 2,8 milliárd forintot fordít az áram- és gázhálózat karbantartására és fejlesztésére az E.ON a szekszárdi üzemek területén.
2019-09-03
Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata által biztosított klímaalap keretösszege egymillió forint.

Polgármesteri köszöntő


Kedves Látogató!

Nagy szeretettel köszöntöm Önt Szekszárd Megyei Jogú Város megújult honlapján!

„A város, mint egy álmos eb, / hever domb alatt, sík felett” – szólnak a város szülötte, Babits Mihály jól ismert sorai az egykori Szekszárdról, mely mára pezsgő életű, ugyanakkor nyugalmas, békés vidéki arcát egyaránt megőrző megyeszékhellyé nőtte ki magát.

A zeneköltő óriás, Liszt Ferenc vitte hírét hajdan az akkor még alig ismert, itt termelt bornak – mára a „hegy leve” nemcsak az ország, hanem rendre a világ legkiválóbbjai között szerepel. És épp a bor az, ami összeköt itt élőt, erre látogatót egyaránt. De ez a város – valljuk – több, mint jó bor: folyamatosan épülő-szépülő, egyre gyarapodó otthona az itt lakóknak, gazdag élményekkel kecsegtető pihenőhelye az erre járóknak, kis és nagyközösségeket megmozgató, turisták tömegét vonzó helyszíne bor-gasztronómiai és kulturális rendezvényeknek, büszke birtokosa hazai és nemzetközi sportsikereknek.

És mindez csak néhány dolog azok közül, melyekre honlapunkkal is szeretnénk ráirányítani a figyelmet. A portál kialakításában arra törekedtünk, hogy az bőséges, az élet lehetőleg minden területét átölelő információval szolgáljon az itt élőnek éppúgy, mint az oldalt távolból felkeresőnek, ugyanakkor könnyen kezelhető, szép felülettel segítse a tájékozódást.

Ehhez kívánok Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamennyi kollégám és a magam nevében hasznos és eredményes böngészést!

Ács Rezső - Polgármester
Programnaptár

Esemény ajánlása

Captcha kód
Esemény ajánlása