• Slider 1 title

    Slider 1 title

    leírás

  • slide

Hírek

2019-06-25
A tavalyi húszhoz képest idén huszonhét pályázó – köztük nyolc új – nyújtott be támogatási kérelmet a Kulturális Keretre.
2019-06-25
A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület (MSMME) július 1. és 5. között Szekszárdon rendezi meg a fogyatékossággal élő emberek XXXII. Országos Speciális Művészeti Fesztiválját.
2019-06-24
Nem túl népszerű hivatás a közterület-felügyelőké. A szekszárdi önkormányzatnál héttagú állomány vigyáz arra, hogy rend legyen a megyeszékhelyen.
2019-06-21
Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy június 22-én, szombaton este földi kémiai technológiával pót szúnyogirtás lesz. A gyérítés az esti napnyugtát megelőző időszakban történik.
2019-06-21
Az országos tanulmányi versenyeken kiemelkedő eredményt elérő garays diákokat és felkészítő tanáraikat fogadta a Polgármesteri Hivatalban Ács Rezső polgármester.
2019-06-19
A héten az ország 436 településén, összesen százezer hektáron folytatódik a szúnyoggyérítés.
2019-06-18
A helyi önkormányzatokról szóló törvény alapján a közvilágítás biztosítása önkormányzati feladat. Ugyanakkor egy településen belül jellemzően vegyes tulajdonban van a közvilágítás.
2019-06-17
Az Óbuda Építész Stúdió Kft. végzi el a rekreációs központ teljes körű generál tervezési feladatait – döntött rendes ülésén Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Gazdasági és Pénzügyi Bizottsága.

Polgármesteri köszöntő


Kedves Látogató!

Nagy szeretettel köszöntöm Önt Szekszárd Megyei Jogú Város megújult honlapján!

„A város, mint egy álmos eb, / hever domb alatt, sík felett” – szólnak a város szülötte, Babits Mihály jól ismert sorai az egykori Szekszárdról, mely mára pezsgő életű, ugyanakkor nyugalmas, békés vidéki arcát egyaránt megőrző megyeszékhellyé nőtte ki magát.

A zeneköltő óriás, Liszt Ferenc vitte hírét hajdan az akkor még alig ismert, itt termelt bornak – mára a „hegy leve” nemcsak az ország, hanem rendre a világ legkiválóbbjai között szerepel. És épp a bor az, ami összeköt itt élőt, erre látogatót egyaránt. De ez a város – valljuk – több, mint jó bor: folyamatosan épülő-szépülő, egyre gyarapodó otthona az itt lakóknak, gazdag élményekkel kecsegtető pihenőhelye az erre járóknak, kis és nagyközösségeket megmozgató, turisták tömegét vonzó helyszíne bor-gasztronómiai és kulturális rendezvényeknek, büszke birtokosa hazai és nemzetközi sportsikereknek.

És mindez csak néhány dolog azok közül, melyekre honlapunkkal is szeretnénk ráirányítani a figyelmet. A portál kialakításában arra törekedtünk, hogy az bőséges, az élet lehetőleg minden területét átölelő információval szolgáljon az itt élőnek éppúgy, mint az oldalt távolból felkeresőnek, ugyanakkor könnyen kezelhető, szép felülettel segítse a tájékozódást.

Ehhez kívánok Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamennyi kollégám és a magam nevében hasznos és eredményes böngészést!

Ács Rezső - Polgármester
Programnaptár

Esemény ajánlása

Captcha kód
Esemény ajánlása