• Slider 1 title

    Slider 1 title

    leírás

  • slide

Hírek

2019-04-18
A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 27/2014. (XII. 23.) önkormányzati rendelet 2015. október 1-jei hatályba lépéssel kiegészült azzal, hogy a rendelet-tervezeteket társadalmi egyeztetésre kell bocsájtani, erről a 31/A. § az alábbiak szerint rendelkezik:
2019-04-15
Az Alisca Terra NKft. értesíti a lakosságot, hogy a Húsvéti ünnepek alatt a hulladék-szállítás rendjében nincs változás.
2019-04-11
Felhívjuk a tisztelt állattartók figyelmét, hogy a kötelező veszettség elleni oltás csak mikrochippel ellátott kutyának adható.
2019-04-10
Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 50/2019.(II. 28.) számú határozata alapján értesítjük a kedves Szülőket, hogy a 2019/2020. nevelési évre Szekszárd város óvodáiba a beíratás
2019-04-09
A Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat (a továbbiakban: Támogató) a 2015. december 31. napjáig nyilvántartásba vett, Szekszárd Megyei Jogú Város területén működő német nemzetiségi kulturális tevékenységet folytató, szekszárdi székhelyű civil szervezet (egyesületek, alapítványok) támogatására közzéteszi az alábbi pályázatot:
2019-04-05
2019.április 12-13. között immár 5. alkalommal rendezzük meg a Tavaszi Nagytakarításunkat.
2019-04-05
2019. április 3 – április 8. között a város közigazgatási területén a vadon élő húsevők tavaszi veszettség elleni orális immunizálása történik.
2019-04-05
Felhívás a helyi kitüntetések adományozásának kezdeményezésére

Polgármesteri köszöntő


Kedves Látogató!

Nagy szeretettel köszöntöm Önt Szekszárd Megyei Jogú Város megújult honlapján!

„A város, mint egy álmos eb, / hever domb alatt, sík felett” – szólnak a város szülötte, Babits Mihály jól ismert sorai az egykori Szekszárdról, mely mára pezsgő életű, ugyanakkor nyugalmas, békés vidéki arcát egyaránt megőrző megyeszékhellyé nőtte ki magát.

A zeneköltő óriás, Liszt Ferenc vitte hírét hajdan az akkor még alig ismert, itt termelt bornak – mára a „hegy leve” nemcsak az ország, hanem rendre a világ legkiválóbbjai között szerepel. És épp a bor az, ami összeköt itt élőt, erre látogatót egyaránt. De ez a város – valljuk – több, mint jó bor: folyamatosan épülő-szépülő, egyre gyarapodó otthona az itt lakóknak, gazdag élményekkel kecsegtető pihenőhelye az erre járóknak, kis és nagyközösségeket megmozgató, turisták tömegét vonzó helyszíne bor-gasztronómiai és kulturális rendezvényeknek, büszke birtokosa hazai és nemzetközi sportsikereknek.

És mindez csak néhány dolog azok közül, melyekre honlapunkkal is szeretnénk ráirányítani a figyelmet. A portál kialakításában arra törekedtünk, hogy az bőséges, az élet lehetőleg minden területét átölelő információval szolgáljon az itt élőnek éppúgy, mint az oldalt távolból felkeresőnek, ugyanakkor könnyen kezelhető, szép felülettel segítse a tájékozódást.

Ehhez kívánok Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamennyi kollégám és a magam nevében hasznos és eredményes böngészést!

Ács Rezső - Polgármester
Programnaptár

Esemény ajánlása

Captcha kód
Esemény ajánlása