• Slider 1 title

    Slider 1 title

    leírás

  • slide

Hírek

2019-09-17
Idén 9. alkalommal kerül megrendezésre az autómentes nap Szekszárdon. Az elmúlt évekhez képest kísérleti jelleggel teljesen új formában tervezzük a kerékpározás népszerűsítését. Sokak biztatására a közös kerékpározást egy szombat délelőttre szervezzük, kizárólag a városban kijelölt útvonalon.
2019-09-13
Tizenhét szekszárdi civil szervezet kap összesen 126 millió forint uniós támogatást a lakosság szabadidős, kulturális aktivitását elősegítő rendezvények, programsorozatok lebonyolítására.
2019-09-09
Különleges, a szubjektív biztonságérzetet fokozó önvédelmi kezdeményezést jelentettek be a polgármesteri hivatalban.
2019-09-09
Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata részlegesen módosítani kívánja a településrendezési eszközöket
2019-09-09
Hatvanöt program koncertekkel, kiállításokkal, valamint a Szekszárdi és a Tolnai Borvidék pincészetei várják a közönséget szeptember harmadik hétvégéjén az idei Szekszárdi Szüreti Napokon.
2019-09-05
Idén több mint 2,8 milliárd forintot fordít az áram- és gázhálózat karbantartására és fejlesztésére az E.ON a szekszárdi üzemek területén.
2019-09-03
Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata által biztosított klímaalap keretösszege egymillió forint.
2019-08-30
Rendőrök, közterület-felügyelők és polgárőrök is segítik az iskolába induló gyermekek biztonságos közlekedését szeptember 2-tól Szekszárdon.

Polgármesteri köszöntő


Kedves Látogató!

Nagy szeretettel köszöntöm Önt Szekszárd Megyei Jogú Város megújult honlapján!

„A város, mint egy álmos eb, / hever domb alatt, sík felett” – szólnak a város szülötte, Babits Mihály jól ismert sorai az egykori Szekszárdról, mely mára pezsgő életű, ugyanakkor nyugalmas, békés vidéki arcát egyaránt megőrző megyeszékhellyé nőtte ki magát.

A zeneköltő óriás, Liszt Ferenc vitte hírét hajdan az akkor még alig ismert, itt termelt bornak – mára a „hegy leve” nemcsak az ország, hanem rendre a világ legkiválóbbjai között szerepel. És épp a bor az, ami összeköt itt élőt, erre látogatót egyaránt. De ez a város – valljuk – több, mint jó bor: folyamatosan épülő-szépülő, egyre gyarapodó otthona az itt lakóknak, gazdag élményekkel kecsegtető pihenőhelye az erre járóknak, kis és nagyközösségeket megmozgató, turisták tömegét vonzó helyszíne bor-gasztronómiai és kulturális rendezvényeknek, büszke birtokosa hazai és nemzetközi sportsikereknek.

És mindez csak néhány dolog azok közül, melyekre honlapunkkal is szeretnénk ráirányítani a figyelmet. A portál kialakításában arra törekedtünk, hogy az bőséges, az élet lehetőleg minden területét átölelő információval szolgáljon az itt élőnek éppúgy, mint az oldalt távolból felkeresőnek, ugyanakkor könnyen kezelhető, szép felülettel segítse a tájékozódást.

Ehhez kívánok Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamennyi kollégám és a magam nevében hasznos és eredményes böngészést!

Ács Rezső - Polgármester
Programnaptár

Esemény ajánlása

Captcha kód
Esemény ajánlása