Szekszárd rendezvényei infrastrukturális hátterének fejlesztése

a kedvezményezett neve: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata 
a projekt címe: Szekszárd rendezvényei infrastrukturális hátterének fejlesztése 
a szerződött támogatás összege: 200.000.000 Ft 
a támogatás mértéke (%-ban): 100% 
a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2019.06.30. 
projekt azonosító száma: TOP-6.1.4-16-SE1-2017-00002 
a projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja: Szekszárd Megyei Jogú Város rendezvényeinek infrastruktúrális hátterének fejlesztését kívánja megvalósítani jelen projekt keretében. A város turisztikai vonzereje évről-évre nő, természeti látnivalóinak, épített örökségének bemutatására, hagyományainak őrzésére irányuló rendezvényei egyre több látogatót vonzanak a térségbe. Évente több alkalommal megrendezett kulturális, sport- és különböző korosztályoknak szóló rendezvényeinek minőségi színvonalának megtartásához, emeléséhez, új rendezvények bevezetéséhez, a látogatók számának bővítéséhez elengedhetetlen a rendezvények infrastrukturális hátterének fejlesztése; a bérelt eszközök kiváltása saját tulajdonú beszerzéssel.

A rendezvények sorában önálló vonzerővé fejlődött az elmúltévtizedekben a Szüreti Napok eseménysorozat, amely a város és a Szekszárdi Borvidék hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén megrendezett ünnepsége, a borászati hagyományokhoz méltóan. A rendezvény nemcsak országos és térségi jelentőségű, hanem – testvérvárosi, baráti és családok kapcsolatok révén – nemzetközi látogatottsága is számottevő. A város legjelentősebb eseménye, amely többnapos, különböző kategóriájú programelemeket kapcsol össze: bor, gasztronómia, zene, tánc, sport, kiállítás, kézművesség területén, nemzedékeket kapcsol össze különböző korosztályoknak szóló programjaival (gyerekprogramok, hagyományőrzés).

A szabadtéri rendezvények minőségi színvonalának emeléséhez a projekt keretében beszerzésre kerülnek korszerű, minőségi építmények és eszközök.