TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00106

  • a kedvezményezett neve: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata
  • a projekt címe: Generációk Parkja közösségi tér ütemezett kialakítása
  • a szerződött támogatás összege: bruttó 139.000.000 Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 100%

TOP2020.jpg

A projekt tartalmának bemutatása

A TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00106 azonosítószámú „Generációk Parkja közösségi tér ütemezett kialakítása” című projekt keretében Szekszárdi Helyi Közösség Helyi Akciócsoportja egy olyan infrastrukturális beruházás megvalósulását tűzte ki célul, melynek szerepe hiánypótló a helyi közösség életében. A projekt több generáció közösségi igényeihez, tartalmas szabadidő eltöltéséhez biztosít egyidejűleg egy új helyszínt, színvonalasan kialakított, közösségi teret a város könnyen megközelíthető, központi részén a Barátság utcában. A nyitott szabadtéri közösségi tér minimális alapterülete 3350 m2. A fedett közösségi létesítmény minimális alapterülete 250 m2, melyből 25-30 m2 női, férfi, illetve akadálymentes WC es egy pelenkázó helyiség.

A meglevő játszótér két térszintje közötti rézsű felületére két kisebb csúszda kerül kialakításra, az érkező felületükön lévő eszközökkel együtt lesz ez a csúszdás domb játszótér rész. A szerepjátékra alkalmas eszközök a szőlőművelésre utalnak.

A csúszdás játszótérrel egy szinten kültéri tornapálya került kialakításra három alapvető funkciójú eszközzel, valamint kerti bútorokkal és a felületeket összekötő egyedi formájú mezítlábas sétánnyal. A terület középső felső részén két hinta kapott helyet, egyikük fészekhinta, a másik kétüléses. A járdákkal szegélyezett parkrészen tálalható a park leglátványosabb eleme az óriás csúszdás torony.

A fogadó épület öt vendégteret foglal magában: baba-mama szobát, női és gyermek WC blokkot, mely egy előtérből nyílik, férfi WC-t es akadálymentes WC-t, illetve egy szervizteret. A fedett közösségi tér (oldalain nyitott, tetővel fedett tér, napvitorlával fedett oszlopos tér és mosdó épület) a terület súlypontjában, az összefüggő gyepes felület helyen kapott helyet. A fedett közösségi létesítmény nagyobb része esős idő esetén is alkalmas hasznos szabadidő eltöltésére.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. november 29.

Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00106