Kovács János

Kovács János mesterszakács vonzódása a gasztronómia és a vendéglátás tudományához már kisgyerekkorban elkezdődött, és amikor a pályaválasztáshoz érkezett, nem is volt kérdés, merre folytassa életútját. Hosszú út vezetett Sárpilistől a pécsi Nádor szállóig, a budapesti Gundel étteremig és a visegrádi Silvanus szállodáig, de a hetvenes évek elején hazatért és az újonnan épült Gemenc szálló konyhájának vezetését vállalta el. Immáron több mint négy évtizeddel ezelőtt kezdte oktatói tevékenységét kezei közül számos kiváló szakember került ki, akik a világ számos részén öregbítik a magyar konyha hírnevét. Az évtizedek során országos hírnévre tett szert szakmájában, számos díj, kitüntetés tulajdonosa, tevékenységét Venesz-díjjal, a városi Közjóért kitüntető díjjal, majd két éve kiváló vendéglátó szakmai oktató életműdíjjal is elismerték.