Korcsmár István
Alisca Bau Zrt. vezérigazgatója, vízellátási és csatornázási mérnök, vízépítési szakmérnök
 
Korcsmár István 1987-ben szerezte meg diplomáját, azt követően 3 évig tervezőként, majd 1990-től kivitelezőként tevékenykedik a magyar építőiparban. A pályáját kezdetben a Dél-dunántúli Vízügyi Építő Vállalat határozta meg, ahol a szamárlétrát végigjárva, eljutott az építésvezetői szintig.
1991-ben alapította meg az Alisca Bau Építőipari Kft-t, az Alisca Bau Zrt. jogelődjét.
Korcsmár István, az Alisca Bau Zrt. vezérigazgatója -  Péri Gáborral a  Péri és Társa Kft. ügyvezetőjével együtt - a társasház és az önkormányzat első hívó szavára vállalta a 2019. október 9-én gázrobbanásban megsérült Szekszárd, Herman Ottó utcai társasháznál a robbanást követő veszélyelhárítási és stabilizálási munkák elvégzését. Kitalálták, illetve megvalósították azt az építőiparban eddig nem alkalmazott, teljesen új technológiát, műszaki megoldást, melynek köszönhetően megmenthetővé vált a Herman Ottó utca 3. szám alatt álló társasház. A munkálatokról egy 30 perces kisfilm is készült, amit szeretnének a műszaki felsőoktatás rendelkezésére bocsájtani, hogy az összegyűlt szakmai tapasztalatot átadhassák a jövő mérnökei számára.
Korcsmár István kimagasló szakmai munkájának elismeréseként elnökségi tagja a Tolna Megyei Mérnöki Kamarának. Magas szintű, a hazai építőipar területén jelentős és számos szakmai elismerést kiérdemlő munkája, valamint példaértékű társadalmi felelősségvállalása elismeréseként pedig számos díjat kapott az elmúlt években. Többek között 2005-ben az Építéstudományi Egyesület díjában, 2006-ban „Szekszárd javáért” kitüntető címben, 2015-ben pedig MAGYAR ÉRDEMREND lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült. 2018-ban a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Tolna megyei szervezetétől részesült elismerésben, amikor is a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalás díjat kapta meg.