• slide

Hírek

Menetrend módosítás

2022.06.30
 
Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának kérelmére a Volánbusz Zrt. elkészítette a város helyi autóbusz menetrendjének módosítását.
A városi helyi tömegközlekedés átalakítása során kiemelt figyelmet kapott a hatékonyságjavítás mellett az utazóközönség számára a hosszú távú vonzóképesség fenntartása is (hosszabb vonalak – kevesebb átszállás városrészek között; új, közvetlen relációk a hivatásforgalomban pl.: közvetlen járat indulhat a Bottyán-hegyről az iparterület felé; tervezett csatlakozások távolsági buszokhoz, vonatokhoz pl.: Pécs, Székesfehérvár, Budapest). A változtatások fontos eleme a műszakos munkarendekhez való igazodás és az iskolák tanítási idejéhez való alkalmazkodás.
Az új hálózat lényege, hogy a lehető legtöbb vonal össze legyen kötve, ezen felül a helyi buszjáratokat egyes helyközi járatokkal ki lehessen egészíteni (több, mint 30 településen már sikeresen működik, köztük Gyöngyösön, Egerben, Győrben).
A közösségi közlekedés színvonalának javítása érdekében Önkormányzatunk célja a menetrend módosítását igénylő javaslatok, észrevételek összegyűjtése.
 
Kérjük a lakosságot, amennyiben a menetrend tervezettel kapcsolatban bármilyen észrevétel, javaslat merül fel, azt 2022. július 7-ig küldjék meg elektronikusan a herner.laszlo@szekszard.hu e-mail címre, vagy jelezzék telefonon a 74/504-137-es telefonszámon. A kérelmeket összesítjük és továbbítjuk a menetrend előkészítését végző szervezetnek.
 
Teljes menetrend letöltése ITT
 
Közreműködésüket köszönjük!

Polgármesteri köszöntő


Kedves Látogató!

Nagy szeretettel köszöntöm Önt Szekszárd Megyei Jogú Város megújult honlapján!

„A város, mint egy álmos eb, / hever domb alatt, sík felett” – szólnak a város szülötte, Babits Mihály jól ismert sorai az egykori Szekszárdról, mely mára pezsgő életű, ugyanakkor nyugalmas, békés vidéki arcát egyaránt megőrző megyeszékhellyé nőtte ki magát.

A zeneköltő óriás, Liszt Ferenc vitte hírét hajdan az akkor még alig ismert, itt termelt bornak – mára a „hegy leve” nemcsak az ország, hanem rendre a világ legkiválóbbjai között szerepel. És épp a bor az, ami összeköt itt élőt, erre látogatót egyaránt. De ez a város – valljuk – több, mint jó bor: folyamatosan épülő-szépülő, egyre gyarapodó otthona az itt lakóknak, gazdag élményekkel kecsegtető pihenőhelye az erre járóknak, kis és nagyközösségeket megmozgató, turisták tömegét vonzó helyszíne bor-gasztronómiai és kulturális rendezvényeknek, büszke birtokosa hazai és nemzetközi sportsikereknek.

És mindez csak néhány dolog azok közül, melyekre honlapunkkal is szeretnénk ráirányítani a figyelmet. A portál kialakításában arra törekedtünk, hogy az bőséges, az élet lehetőleg minden területét átölelő információval szolgáljon az itt élőnek éppúgy, mint az oldalt távolból felkeresőnek, ugyanakkor könnyen kezelhető, szép felülettel segítse a tájékozódást.

Ehhez kívánok Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamennyi kollégám és a magam nevében hasznos és eredményes böngészést!

Ács Rezső - Polgármester
Programnaptár

Esemény ajánlása

Captcha kód
Esemény ajánlása