Zajlik a járdák felújítása és a parkolók építése

2019.06.27

Az utak, járdák, parkolók felújítása kiemelt önkormányzati feladat, ráadásul a helyhatóság szándékát megerősítették a szabadtéri polgármesteri fogadóórákon elhangzó kérések.

Ács Rezső, Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere beszélt erről a Kőrösi Csoma Sándor és a Semmelweis utcák kereszteződésében tartott szerdai sajtóeseményen, ahol a járdát aszfaltozzák. 2018-ban a Belügyminisztérium támogatásával 1,3 kilométer, a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) segítségével több mint 1,5 kilométer hosszan újultak meg járdák – írja tudósításában a Tolnai Népújság. Ez a folyamat 2019-ben is folytatódik, tíz helyszínen, többek között az Óvoda, a Herman Ottó, a Semmelweis, a Csokonai és a Munkácsy utcában aszfaltozzák majd a gyalogutat.

A gépjárműbeállók rendbetételét szintén tovább viszi Szekszárd. Az elmúlt időszakban kilencvenöt parkolóhelyet alakítottak ki, az áldatlan állapotban lévő Csatári toroknál lévő parkoló felújítása, ahol huszonnyolc autó tud megállni, egy hónapon belül elkezdődik.

Máté Péter, önkormányzati tanácsos hangsúlyozta, hogy a most megújuló parkolók egyike sem fizetős, mindegyik lakóövezetben található.

jarda.jpg