A vírus más típusú felfogást kíván a magánemberektől is

2020.03.16

A koronavírus terjedése kapcsán a legfontosabb amit meg kell említeni, az egyéni felelősség fontossága.  

 

Tisztelt szekszárdi Lakosok!

Tisztelt szekszárdi Vállalkozók!

 

Mindannyiunk előtt ismert, hogy a kormány a 40/2020. (III.11.) Korm. rendeletével az ország területére veszélyhelyzetet hirdetett a világszerte terjedő koronavírus járvány miatt. A veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedésekről külön kormányrendeletek rendelkeznek.

A koronavírussal kapcsolatos kormányzati tájékoztatás a koronavirus.gov.hu honlapon érhető el. A honlap adatai a vírusfertőzés lassú, de folyamatos növekedéséről tanúskodnak.

A vírus terjedésének lassítása érdekében fordulok Szekszárd Polgáraihoz, Vállalkozóihoz!

Kérem a Lakosságot, hogy kerüljék azokat a helyeket, ahol sok ember együttes jelenléte a vírus terjedésének kedvez. Amennyiben ez mellőzhetetlen (pl. bevásárlás), minél ritkábban és a legrövidebb ideig tartózkodjanak itt, legyenek figyelemmel egymásra és az ott dolgozókra.

Kérem azokat a Vállalkozásokat, ahol sok ember megfordul (pl. edzőtermek, a lakosság alapvető igényeinek kielégítéséhez nem szükséges üzletek), valamennyiünk érdekében önként vállalt korlátozásként szíveskedjenek megfontolni a nyitvatartási idő korlátozását, vagy a teljes bezárást.

A vírus terjedése ellen mi tudunk tenni, ha betartjuk az ajánlott higiénés szabályokat, eddigi életvitelünkön gyökeresen változtatunk és kerüljük a fertőzésveszéllyel járó helyszínek látogatását, halasztható ügyeinket a veszélyhelyzet megszűnése után intézzük, illetve igénybe vesszük a technika vívmányait (telefon, fax, internet, elektronikus ügyintézés).

Ebben az időben különösen fontos az egymás iránt tanúsított figyelem és türelem, idősebb embertársaink védelme.

Vigyázzunk magunkra és vigyázzunk egymásra!