A város elismerését tolmácsolja a polgármester

2019.06.05

Harmincegy helyszínen több mint ezer pedagógust köszönt a napokban Ács Rezső polgármester.

A vasárnapi pedagógusnap alkalmából a PTE Illyés Gyula Gyakorlóiskolában tartott köszöntésen a városvezető közölte, négy évvel ezelőtt a város úgy döntött, hogy megpróbálja az ünnepet a köztudatba emelni. Ezzel visszaadva az egész pedagógustársadalom nimbuszát, amellyel munkájukat hitelesen és következetesen végezhetik. A gesztussal azt szeretné üzenni, a cél eléréséhez az önkormányzat a jövőben is hathatós segítség fog nyújtani.

Ács Rezső emlékeztetett, fontosnak tartja, hogy élő kapcsolat van a megyeszékhely és intézményei között. Annak ellenére, hogy a létesítményeknek már nem fenntartója, működtetője a város, a polgármesteri hivatal minden lehetőséget megragad arra, hogy a pedagógusok a munkájukhoz minden segítséget megkapjanak. Kiemelte az óvodákban, iskolákban folyó magas színvonalú szakmai munkát, amelyet fontosabbnak tart annál, hogy milyen feltételek mellett dolgozhatnak a nemzet lámpásai.

A polgármester rámutatott, a város közösségének elismerését tolmácsolja. Készült az alkalomra, hogy ne csak szavakkal köszönje meg azt a munkát, amit a pedagógusok a most mögöttünk hagyott tanévben végeztek. A jeles nap feliratú vászontáskába egy üveg rozébor és „Szekszárdi csoki” került, melynek különlegessége, hogy megváltozott munkaképességűek készítették. Másik specialitása, hogy a labirintus nevű játék készült el különböző ízesítésű édességekből. A dizájnt a Gyakorlóiskola egykori tanulója, Cziráki Maja grafikus tervezte.  

PEDNAP.jpg