Vállalkozói alap forrásaira pályázhatnak szekszárdi kisvállalkozók

2021.04.07

 

Pénzzel segítené a legkisebb vállalkozókat a szekszárdi önkormányzat. Egy vállalkozói segítségnyújtó alap az első eleme annak a csomagnak, ami a gazdaság újraindítását segítheti Szekszárdon – ezt jelentette be húsvét előtt Ács Rezső polgármester és a gazdaság újraindítását segítő Korcsmár István, az Alisca Bau Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója.

A vállalkozói segítségnyújtó alapot folyamatosan töltené fel pénzzel az önkormányzat és elsősorban a legkisebb vállalkozói réteg igényelhetne belőle támogatást. A lehetőség még ebben a hónapban megnyílik.

Ács Rezső elmondta, a képviselői tiszteletdíjak felezéséből megmaradó ötmillió forint lenne az első összeg ebben az alapban, de a polgármester a saját fizetéséből is tesz majd bele minden hónapban és a folyamatosan képződő megtakarításokkal tovább lehet majd tölteni a számlát, amin egyes számítások szerint néhány hónap alatt 80-100 millió forint is összegyűlhet.

A részletek kidolgozásában az önkormányzat nem akar részt venni, csak katalizátor szerepet töltene be. A konkrét javaslatokat attól a vállalkozói kerekasztalnak nevezett társaságtól várják, aminek munkáját Korcsmár István, az Alisca Bau Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója fogja össze.

Az előzetes elképzelések szerint ebből az alapból akár más pályázatokhoz önerőt is kaphatnának a vállalkozók, de a cél mindenképp az, hogy a legkisebbeknek segítsenek.

DSC_2713.JPG