Üzemelnek a szökőkutak

2022.06.02
 
Június elsején elkezdődött Szekszárdon a szökőkutak üzemeltetése. Gyurkovics János alpolgármester a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy a Béla király téren és a Garay téren két-két darab szökőkutat hozott működésbe az önkormányzat, valamint egyet-egyet a Liszt Ferenc és a Szent István téren.
 
A szökőkutak üzemeltetési költsége havonta 1,1 millió forintos kiadást jelent, amiből csak az áramdíj 1,2 millió forint évente. 2021-ben elektronikai felújításra és vezérlések cseréjére 3,3 millió forintot költött a város, 2022-ben pedig 3,6 millió forint a szökőkutak gépészeti felújítására tervezett összeg.
 
Gyurkovics János hozzátette, az önkormányzat anyagi lehetőségeit is figyelembe véve döntöttek a júniusi kezdés mellett, holott többen szerették volna, ha korábban elindulnak a szökőkutak. Az alpolgármester kiemelte ugyanakkor, hogy fontosnak tartják a megfelelő és harmonikus városkép biztosítását, különösen a pünkösdi hétvégén és a két év után visszatérő nyári rendezvények során is, melyek a jelek szerint lassan visszailleszkednek a mindennapjainkba. A Pünkösdi Hal- és Vadünnep után a június 11-i hétvégén már az Európai Borlovagrend tartja Szekszárdon avatóünnepségét látványos felvonulással a Béla király téren. Még ugyanezen a hétvégén szintén Szekszárd ad otthont a Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivál - Együtt a Kárpát-medencében című rendezvényének, melyen 900 táncos vesz részt. Július 16-17-én a 48. Gemenc Nagydíj országúti kerékpáros verseny 180 fős mezőnye veszi birtokba a megyeszékhely központját és ez csak a néhány legnagyobb az idei nyár eseményeiből.
 
DSC_7944.JPG