Újra pályázhatnak a koronavírus-járvánnyal érintett kisvállalkozások

2021.11.05

 

Kétszázezer forintra emelte a támogatás összegét a közgyűlés és egyben döntött a koronavírus-járvány miatt bezárással érintett kisvállalkozások megsegítésére kiírt pályázat megismétléséről. A pályázat olyan könnyítéseket tartalmaz, amitől azt várja a testület, hogy a korábbinál többen élhetnek majd a lehetőséggel, így többek közt megemelték az éves bevétel legnagyobb összegét is.

A képviselők döntöttek arról is, hogy a városi cégek felügyelőbizottságait felülvizsgálják, azok személyi összetételéről a következő, november végi rendes ülésen hoznak döntést.

Szekszárd Város Aranykönyvének szerkesztőcsoportja a kulturális bizottság döntésével ellentétben a négy helyett háromtagú marad, javadalmazásukat viszont a korábbi százezer forint/évről a duplájára emelték és a személyi összetételben is csak egyetlen helyen változtattak.

Arról már korábban döntött a testület, hogy az író születésének 100. évfordulóján Mészöly Miklósnak mellszobrot állítanak. Most is azt is jóváhagyták, hogy ez a Művészetek Háza délnyugati sarkára kerüljön, ahol a sétány mentén a jövőben esetleg több hasonló alkotás is helyet kaphat majd.

A Présház utca 24. szám alatt található „Babits tanya” a kulturális bizottság javaslatára helyi védelem alá kerülhet, valamint a közgyűlés kinyilvánította szándékát az épület megvételére is, ami később irodalmi célokat szolgálhat, ha az ehhez szükséges forrásokat sikerül előteremteni.

A képviselők több közterület elnevezéséről is döntést hoztak, jellemzően a lakók kérését figyelembe véve.