Újra indul a Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme

2024.05.09
 
Kedves Érdeklődők!
 
Örömmel tájékoztatjuk Önt és Önöket, hogy 2024 májusától folytatódik a Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme képzési program!
Az élethosszig tartó tanulás legjobb nemzetközi és hazai tradícióit követve valósult meg nagy sikerrel 2017-2019 között a Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme előadás-sorozat a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar szervezésében, Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával.
2024-ben újra indul a Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme! Ismét várjuk Szekszárdon, a PTE KPVK épületében (a szekszárdiak között leánykori nevén a Főiskolán) az egyetemi oktatók és meghívott előadók történeti, földrajzi, kulturális, egészségügyi és további közérdeklődésre számot tartó témájú előadásain az 50+ korú szekszárdiakat.
A korábbi évek hagyományainak és az egyetemi képzéseknek megfelelően a év tavaszi (2024. május-július) és az őszi szemeszterbe (2024. szeptember-december) szerveződik. A tavaszi szemeszterben 4, az ősziben 6 érdekes, 2x45 perces előadást hallhatnak a részt vevők, akik részére a szünetben frissítő (ásványvíz, kávé, pogácsa/sütemény) is rendelkezésre áll.
Új partnerünk, a Déli Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet közreműködése is hozzájárul ahhoz, hogy a Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme még színesebb, gazdagabb programmal várhassa szekszárdi hallgatóit! 
Az első találkozáson (2024. május 14-én, kedden 15.00 órakor) a köszöntőket követően A nőrablástól a házasságkötésig címmel Prof. Dr. Nagy Janka Teodóra tanszékvezető egyetemi tanár, dékáni megbízottként a képzési program szakmai vezetője tart előadást.
A programok ingyenesek, de regisztráció kötelesek, a képzésen rendszeresen (a tavaszi félévben legalább 3 alkalommal) résztvevők emléklapot vehetnek át a szemeszter teljesítéséről. (Regisztrálni az ide kattintva letölthető Jelentkezési lapon vagy a helyszínen lehet 2024. május 14-én!)
 
A szervezők nevében szeretettel várunk minden kedves régi és új érdeklődőt!
 
 
 
Programajánló:
Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme
2023/2024. tanév
tavaszi szemeszter
 
Program
2024. 05. 14. (kedd) 15.00
K ö s z ö n t ő k
(Gyurkovics János alpolgármester, Szekszárd, Megyei Jogú Város Önkormányzata, Prof. Dr. Szécsi Gábor dékán, PTE KPVK, Tóth Gabriella elnök, Déli Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet)
 
A nőrablástól a házasságkötésig
 Prof. Dr. Nagy Janka Teodóra tanszékvezető egyetemi tanár (PTE KPVK)
 
2024. 05. 28. (kedd) 15.00
A legendák földjén - Kirgizisztán
Gruber László, MTA Szádeczky-Kardoss Elemér Díjas, Pedagógus Kutatói Pályadíjas tanár, (SZTE óraadó oktató)
 
2024. 06. 18. (kedd) 15.00
A gyógyító tánc
Hágen Zsuzsanna táncművész, táncpedagógus, koreográfus (PTE KPVK)
 
2024. 07. 02. (kedd) 15.00
Válts életmódot! - Mikrobiotika a mindennapokban
Előadó: Csizmadiáné Iller Katalin (tapasztalati szakértő)
*
Félévzárás, emléklapok átadása
 
További információ: nagy.janka@pte.hu