Újabb fedett buszmegállók épülnek

2021.04.22
 
Az önkormányzat által kijelölt 11 helyszínen korszerűsítik a buszmegállókat Szekszárd jellemzően külterületi részein – jelentette be Ács Rezső polgármester Gyurkovics János alpolgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján. Ez a legtöbb esetben azt is jelenti, hogy ezután fedett helyen várakozhatnak majd az utasok. A fejlesztésre a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány pályázatán nyert több mint 12 millió forintot a város, amihez valamivel több, mint kétmillió forint önerőt kell biztosítani, így a támogatási arány 85%.
 
Az alábbi helyszíneket érinti a mostani fejlesztés:
 
·         Csatári u., Harangláb városközpont irány
·         Csatári u., Harangláb a város széle felé irány
·         Szőlőhegy u. 94., városközpont irány
·         56-os főút Szőlőhegy Bátaszék irány
·         MOL benzinkút előtt (Béri B. Á u.) városközpont irány
·         56-os főút Ebes puszta Bátaszék irány 
·         56-os főút Szeszfőzde buszváró Bátaszék irány
·         Metallo-Pont előtt (Palánki út) város felé vezető irány
·         Zöldkert u. végállomás csere
·         Szüret u., városközpont irány
·         Alisca utca
 
A kivitelezés befejeztével konzolospaddal és szemeteskosárral ellátott várók teszik majd komfortosabbá az utazást. Ahol szükséges, a várossal szerződésben álló Kész Kft. a buszvárók betonalapjait elkészíti, az építmények leszállítására pedig közbeszerzést ír ki az önkormányzat. A fejlesztés koordinációjával Gyurkovics János alpolgármestert bízta meg Ács Rezső polgármester.
 
Szekszárdon valamivel több mint száz buszmegálló található. Ezek közül jelenleg 80 darab fedett buszváró. Ezek száma nő most 89-re. A várók többségét lakossági kérésre az elmúlt években már felújították – mondta Ács Rezső – így elenyésző azok száma, amelyek rossz állapotban vannak. A város célja továbbra is az marad, hogy a lakossági igényeknek megfelelően a leromlott állapotú várókat kicseréljék, ahol pedig még egyáltalán nincs, oda fedett buszvárót építsenek, így a következő években is lehet számítani hasonló beruházásokra.
 
DSC_4972.JPG