A tűzifabeszerzésről és az átláthatóságról döntöttek

2019.12.16

Eredményes volt a szociális tűzifa beszerzésére és szállítására ismét lefolytatott eljárás. Maradt érvényben a november 28-ai alakuló közgyűlésen elfogadott határozati javaslat a nyitottság melletti elköteleződéssel. Döntött két napirendi pontban rendkívüli ülésén a szekszárdi közgyűlés.

A képviselő-testület többségi szavazás után ismét kinyilvánította az átláthatóság és a nyilvánosság javítására, az „Ez a minimum!” program megvalósítása iránti elkötelezettségét. Emellett az önkormányzatnak 2020 december végére el kell készítenie egy részletes, a város specifikus problémáit figyelembe vevő klímaalkalmazkodási tervet.   

Egyhangú szavazással fogadta el a tizenöt tagú közgyűlés a szociális tűzifa beszerzésére és szállítására újfent lefolytatott eljárás eredményének ismertetését. A három ajánlattevő közül a Csatári Tüzép Bt. adta a legkedvezőbb árajánlatot, így a szerződés megkötése után a cég szállítja le a 177 kérelmezőnek a megfelelő minőségű tűzifát. Az ÉSZ-frakció politikusai felvetették a mennyiség és a programban szereplő határidők módosítását. Ehhez azonban változtatni kell a szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló önkormányzati rendeleten.