Tornacsarnok épülhet a vendéglátóipari iskola mellett

2021.12.16
 
Januárra elkészül a Tolna Megyei Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola épülete. Az építményt pincétől padlásig felújították az elmúlt időszakban, már csak az utolsó simítások vannak hátra.
 
Horváth István országgyűlési képviselő és Gyurkovics János alpolgármester sajtónyilvános bejáráson nézték meg a készülő iskolát.
 
Horváth István a jelenlévő újságíróknak elmondta, hogy az épület felújítását teljes egészében az állam finanszírozta, a munkát pedig szekszárdi és környékbeli vállalkozók végezték. Az intézmény 2022. szeptemberétől 450 diák második otthona lesz, viszont régi problémája, hogy nincs tornaterem, ezért a képviselő felvette a kapcsolatot a szakállamtitkársággal és kezdeményezte egy tornacsarnok felépítését a szomszédos – szintén állami kézben lévő – üres telekre.
 
Gyurkovics János alpolgármester a sajtó érdeklődésére közölte, hogy elégedettek az elvégzett munkával, az láthatóan jó minőségű és határidőre elkészül. Egy villamos beruházásra még áprilisig várni kell, de semmi akadálya, hogy a diákok szeptemberben birtokba vegyék és belakják az új létesítményt, ami a szomszédban épülő tudásközponttal, és a Mathias Corvinus Collegium felújítandó épületével kiegészülve oktatási-tudományos városközpontjává válhat Szekszárdnak.
 
IMG-3303.jpg
 
IMG-3302.jpg
 
IMG-3247.jpg
 
IMG-3260.jpg
 
IMG-3254.jpg
 
IMG-3285.jpg
 
IMG-3310.jpg