Tolna Megye legkorszerűbb iskolaépülete a szekszárdi

2022.03.31
 
1,5 milliárd forintból újították fel a Hunyadi János Vendéglátó és Turisztikai Technikum épületét. A Szekszárdi Szakképzési Centrum iskolája évekkel ezelőtt egy csőtörés miatt vált használhatatlanná. Az állami BMSK Zrt. égisze alatt szekszárdi vállalkozó szintén helyi alvállalkozókkal 2020. végén kezdte el a munkálatokat és alig több mint egy év alatt hiba nélkül sikerült átadni az épületet.
 
A belső terek teljesen megújultak, új funkciókkal bővültek, nőtt az osztálytermek száma, megújultak a tanműhelyek, a tankonyha, a cukrász tanműhely, tanétterem, és minden szinten közösségi tér kialakítására is sor került. Új az épület fűtési rendszere, a tetőre pedig 73 elemből álló naperőmű került. 
 
Az avató ünnepségen Horváth István országgyűlési képviselő elmondta, az iskolának még nagyon hiányzik egy tornaterem, aminek felépítéséről is döntés született már a minisztériumban, valamint ezzel együtt rendezik a kerítés kérdését is. Az ünnepségen beszédet mondott még Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, valamint dr. Juhász Roland, a Miniszterelnöki Kormányiroda állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkára.
 
IMG-4126.jpg