Toborzó Emlékfutás Szekszárdon

2022.05.12
 
Szekszárdon is áthaladt a Honvédelem Napja alkalmából indult „Toborzó Emlékfutás 2022”. A Magyar Honvédség rendezésében megvalósuló váltófutás Budapestről indult május 6-án és 219 települést érintve a fővárosba érkezik vissza május 20-án. Az emlékfutás teljes távját 25 katonafutó teljesíti váltófutással. A programmal az egészséges életmód és a katonai hivatás népszerűsítése mellett a honvédség szeretne méltó módon emlékezni a sorsdöntő történelmi eseményekre, a katonahősök önfeláldozó tetteire. További cél a civil társadalom és a honvédség kapcsolatának erősítése.
 
Május 12-én Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központ előtti területen többek közt haditechnikai bemutató, rendőrségi bemutató, toborzó sátor várta a lakosságot, elsősorban a fiatalokat. A megnyitón dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, a Tolna Megyei Védelmi Bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy egyre fontosabbá válik a figyelemfelhívás a honvédség ügyére, ezzel együtt pedig történelmi hagyományainkra is. A futók vándorbotjára Gyurkovics János alpolgármester kötötte fel a város emlékszalagját, majd a résztvevőkkel közösen megkoszorúzták az I. világháborús emlékművet.
A toborzófutás résztvevői közös bemelegítést követően 900 métert együtt futottak a város iskolásaival, majd a katonaváltó tovább indult Szeged irányába.
 
IMG-4570.jpg