Több mint négymilliárd jutott a tíz választókerületre

2019.05.23

A szabadtéri fogadóórákon felvetődő javaslatokat, véleményeket értékelte sajtótájékoztatóján Ács Rezső polgármester.

Közel háromszázan vettek részt a tíz lakossági fórumon, négyszáz felvetés hangzott el. Nem csak kritika fogalmazódott meg, pozitív vélemények is elhangoztak, a járdafelújításoknak, orvosi rendelőknek örült a lakosság – jegyezte meg a városvezető.

A tíz választókerületre az elmúlt négy esztendőben 4,2 milliárd forintot költött a város. Ebben az összegben nincsenek benne a nagyberuházások. Kifejezetten a körzetek élhetőbbé tételét szolgáló fejlesztéseket vették figyelembe.

Ács Rezső kiemelte, a fogadóórákon felvetett témaköröket ketté lehet választani, egy részük ugyanis nem jár költségvetési kiadással, ezeknek a rendezését már megkezdte a város.

A javaslatok között szerepelt a parkolóhelyek kérdése. Hihetetlen mennyiségben nőtt a gépjárműállomány Szekszárdon – közölte a polgármester. Az elmúlt három évben kétszáz parkolót adtak át, de folytatni kell a kialakításukat. Fontos, hogy az építésüknél a város a szekszárdiak érdekeit tartsa szem előtt. A Csatári torokban található, kritikus állapotban lévő parkolót még az idén felújítják. A zöld város projekt keretében több mint száz parkoló kialakítása van tervben.

Fontos felvetés volt még a zöldfelületek rendezése. Azt már most látni lehet, hogy idén több kaszálásra lesz szükség – tette hozzá Ács Rezső. A köztisztasággal kapcsolatban is több javaslat érkezett. Az önkormányzat az elmúlt években sokat tett azért, hogy az illegális lerakók megszűnjenek, a környezetvédelmi tevékenységet folyamatosan fejleszteni kell. A hulladékszállítással kapcsolatban hiányosság, hogy az emberek későn szereznek tudomást arról, ha kimarad egy járat, mikor pótolják. Ebben a kérdésben a kommunikáción kell javítani – hangoztatta a polgármester.

Kitért arra is, a közbiztonság szempontjából vannak neuralgikus pontok a városban. Ezeken a helyeken az intézkedési tervnek megfelelően fokozottabb rendőri jelenlét lesz. 

IMG_8702.jpg