Több mint kétszázötven gyermek kap az adományból

2020.06.11

Ötödik alkalommal érkezett Szekszárdra a Coop Segély Alapítvány kamionja, amely alapélelmiszerekből álló adományt szállít az állami gondozásban nevelkedő különleges ellátást igénylő gyerekeknek.

Tolna megyébe 256 gyermeknek csaknem 3 tonna súlyú élelmiszeradomány érkezett. Az üzletlánc sajátmárkás termékeiből valamennyi állami, egyházi intézményben nevelkedő állami gondozott gyermek részesül.

A veszélyhelyzet miatt, a gyermekek biztonsága érdekében, ezúttal szakítanunk kellett azzal a számunkra kedves hagyománnyal, hogy az átadást az otthonokban élők kis műsora színesíti – hangsúlyozta Jakab Ede, a tamási Kop-Ka Zrt. nyugalmazott elnöke. – Az átadásokon ugyanakkor ismét igyekszünk felhívni a közvélemény figyelmét is az itt dolgozók lelkiismeretes munkájára, az összefogás szükségességére, egyben példát szeretnénk mutatni más társaságok számára a segítségnyújtásra.”

Volt alkalmam figyelemmel kísérni a Coop karitatív tevékenységét, hiszen a Coop Segély Alapítvány programjának első évében is már jelen lehettem” – fűzte hozzá Ács Rezső. Szekszárd polgármestere úgy fogalmazott, egy vállalkozás erejét az mutatja igazán, hogy milyen komolyan veszi a társadalmi szerepvállalást. Az üzletlánc bebizonyította, hogy nem csak odafigyel, de tesz is a nehéz helyzetbe került társadalmi csoportokért.

A Coop kamionján érkező élelmiszercsomagokat Berlingerné Sashegyi Katalin, a Tolna Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat megbízott intézményvezetője vette át. Ismertetése szerint tartós, hosszú távú a kapcsolat a Coop Segély Alapítvány és a megye gyermekvédelmi intézményei között. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben tovább folytatódik a kereskedelmi lánc ezirányú társadalmi tevékenysége.