Több helyen lesznek játszótér-felújítások

2019.07.15

Átadták a kibővített, Kölcsey lakótelepen található játszóteret. 

Az önkormányzat a következő hetekben további négy helyszínen – Csokonai és Május 1. utca, illetve  Klapka lakótelep – kezdi meg játszóparkok felújítását, bővítését – mondta Ács Rezső polgármester az átadón. A mostani fejlesztést a helyhatóság az Austrotherm Kft. támogatásával kiegészítve finanszírozta, a cég 2 millió forinttal járult hozzá a bővítéshez. A polgármester megjegyezte, örülnek annak, ha egy közösség, vállalkozás egy-egy játszóteret örökbe vesz. A társadalmi felelősségvállalásukat felújítással, bővítéssel, új eszközök telepítésével erősítik. A lakóközösségek a Szépítsük együtt Szekszárdot akció keretében folyamatosan részt vehetnek környezetük szebbé tételében. A szabadtéri fogadóórákon több észrevétel hangzott el a közterületekkel kapcsolatban, melyek érintették a játszóterek állapotát is. Nyáron 13 diákmunkás szépíti a parkokat. Ács Rezső ismertette, az Energiaparkban lakossági igénynek eleget téve kerítés épül 122 méter hosszan 1,6 millió forintból. Hozzátette, azt tapasztalták konfliktus van a kis állattartók és kis gyermekes szülők között a játszóterezés íratlan szabályainak betartásában. Elkezdődött egy folyamat, az elmúlt években két kutyafuttatót alakítottak ki, most a park sarkán újabb épül. 

Bozsaky János, az Austrotherm Kft. ügyvezetője kiemelte, egy vállalkozás nem csak gazdasági tevékenységet folytat, a felelősen gondolkodó vezetők a társadalmi felelősségvállalást a vállalati stratégia szerves részeként kezelik. Az anyagi hozzájárulást azzal indokolta, fontos számukra, hogy a megyeszékhelyen élők környezete komfortosabb legyen.

Dr. Haag Éva alpolgármester, a körzet képviselője sokat tett azért, hogy a fejlesztés a Kölcsey lakótelepen valósuljon meg. Rámutatott, az Austrotherm egy nagyon jó gyakorlatot indíthat el, hogy a cégek is segítsenek a társadalmi problémák megoldásában, hozzájárulva a város fejlesztéséhez.

Kölcsey.jpg