A tervezésre koncentrálnak a KDMFT tagjai

2022.11.16
 
A Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács kiemelt feladata, hogy a három megye 99 települését összefogó térség területfejlesztési dokumentumait megvalósítsa és végrehajtsa, a térség önálló lebonyolítású fejlesztési projektjeit előkészítése és lebonyolítsa.
A Tanács tagjai Bács-Kiskun, Fejér és a Tolna megyei közgyűlések elnökei, valamint a közgyűlések további 1-1 tagja, a területfejlesztési feladatok által érintett minisztériumok képviselői és a térség megyei jogú városa polgármesterének delegáltja.
Szekszárdot Gyurkovics János alpolgármester képviselte a Tanács ülésén, ahol dr. Mikulás Brigitta elnök mellé társelnöknek választották Bányai Gábor Bács-Kiskun megyei országgyűlési képviselőt.
A tanácsülésen elhangzott, hogy a legfontosabb feladat a következő időszakban a tervezések elindítása minden településen, hogy mire a források rendelkezésre állnak, már előkészített projektek legyenek a pályázóknál.
Idén és 2023-ban a térség fejlesztési programjai a turizmusfejlesztés, a gazdaságfejlesztés, a település- és intézményfejlesztés, az innováció és környzetbarát fejlesztés valamint nemzetközi projektek területén valósulnak meg.
 
IMG-7007.JPG
 
IMG-7008.JPG