A tehetségek Szekszárd arcai, a várost képviselik

2019.11.25

A tanulásban, sportban, illetve a művészetek területén jeleskedő általános és középiskolás diákokat jutalmazott az önkormányzat pénteken a Babits rendezvénytermében. 

Közel kétszáz tanuló, pedagógus, edző érdemelte ki az idei Mecénás Tehetséggondozó Támogatást. Ács Rezső polgármester elmondta, általában a humán bizottság hozza meg a döntést arról, kik kapják a jutalmat, ám a közgyűlés és bizottságai egyelőre nem alakultak meg, így ő képviseli az önkormányzatot – írja tudósításában a Tolnai Népújság. A városvezető köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a tanulás, a sport és a művészetek területén kiemelkedően teljesítők sokat tesznek szűkebb közösségükért, és egyúttal Szekszárd arcai, a várost is képviselik. Arról is beszélt, hogy milyen öröm látni, amikor a gyerekek egymás sikereinek örülnek. A polgármester kiemelte, kellenek a segítők, a felkészítők és a családtagok, akik segítik tanítványuk, gyermekük tehetségének kiteljesedését, továbblendítik őt a mélyponton – áll a megyei napilap beszámolójában. 

A Babits Mihály Kulturális Központban tartott eseményt a díjazottak színesítették verssel, zenés és táncos produkciókkal. A jutalmazottak teljes listája a TEOL.hu internetes portálon elérhető.