Tavasszal kezdődhet a meglévő csarnokok felújítása és az új ipari csarnokok építése

2021.10.28
 
A vállalkozó határidőre befejezte a 11 raktárépület bontását és a tereprendezést a szekszárdi ipari parkban. A majd 2000 négyzetméter összterületű raktárak többsége könnyűbeton falpanelekből állt. A bontás során képződött hulladékból 300 köbméter betondarálék keletkezett, melyet az önkormányzat később felhasználhat más építési jellegű célokra. A következő lépés a terület lőszermentesítése, miután a raktárakat korábban a honvédség használta.
 
A TOP pályázaton nyert 2,1 milliárd forintból négy új termelőtevékenységre alkalmas csarnok épül a területen. A beruházás során meglévő raktárépületek felújítása és energetikai korszerűsítése is megvalósul. A projekt részeként a közel két kilométer hosszú belső úthálózat mentén közvilágítást, járdákat, vagyonvédelmi rendszert építenek ki, valamint bővül az elektromos hálózat kapacitása. A felújítási, valamint az új épületek kivitelezési munkáira irányuló közbeszerzési kiírások a pályázati ellenőrzéseket követően hamarosan megindulnak és várhatóan tavasszal elkezdődhet az építkezés.
 
A fejlesztések korszerű infrastruktúrát biztosítanak az 50 hektáros ipari parkban működő, 500 embert foglalkoztató 27 vállalkozás jövőbeni beruházásaihoz és vonzóvá teszik a területet a városba érkező új befektetők előtt.
 
IMG-2196.jpg
 
IMG-2776.jpg