A társadalmi, közösségi életet fejlesztik

2019.09.13

Tizenhét szekszárdi civil szervezet kap összesen 126 millió forint uniós támogatást a lakosság szabadidős, kulturális aktivitását elősegítő rendezvények, programsorozatok lebonyolítására.

 

A közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés érdekében megalakult Szekszárdi Helyi Közösség Helyi Akciócsoport (HACS) minden egyes ESZA-típusú pályázatát támogatásra érdemesnek találta a Pénzügyminisztérium. Ács Rezső polgármester a sajtótájékoztatón megjegyezte, törvényesen működő nonprofit szervezetek, intézmények és vállalkozások jutnak támogatáshoz, a támogatói döntések megvannak, két pályázó esetében pedig már a szerződéskötés is megtörtént. Átlagosan 5-7 millió forint hozzájárulást kapnak a pályázók programjuk megvalósítására. Ezek között vannak már lebonyolított és új rendezvények is. Újdonság lesz október 5-én, szombaton a gyermekek számára rendezendő Szent Mihály-napi bátorságpróba.   

Dr. Haag Éva alpolgármester kifejtette, a HACS sok munkával jó döntéseket hozott, mert magas színvonalú tenderek készültek. A támogatottak közösségi, sport és kulturális területen több ezer embert tudnak majd bevonni az eseményeikbe, így megvalósul a kiírás fő célja, a közösségfejlesztés.

A legkisebb 2, a legnagyobb támogatási összeg 20 millió forint. A kedvezményezetteknek 12 hónapos projekt megvalósítási időszak áll a rendelkezésükre – mondta el Berlinger Attila, a HACS munkacsoport vezetője. A finanszírozás révén a következő egy-másfél évben számos rendezvény, kulturális program és közösségépítő kezdeményezés valósulhat meg a megyeszékhelyen.