Tanárokat és talentumokat köszöntött Ács Rezső

2019.06.21

Az országos tanulmányi versenyeken kiemelkedő eredményt elérő garays diákokat és felkészítő tanáraikat fogadta a Polgármesteri Hivatalban Ács Rezső polgármester.

A városvezető köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy a lányok, Varga Zsófia és Angyal Réka, valamint a fiúk, Juhász Gergely és Kovács Kristóf sokat tett le az asztalra. Szekszárd mindig nagyon nagy hangsúlyt fektet tehetséges tanulóira és elismeri eredményeiket. De a város megbecsüli azon pedagógusok eredményeit és munkáját is, akik felismerik és gondozzák a tehetségeket.

A Szekszárdon dolgozó tanárok már idejekorán kezdik keresni a gyerekek tehetségét, és ahogy haladunk előre az időben, lehetőséget kell kínálni a talentumoknak. Az adott területen nem irányítani, inkább vezetni kell őket – hangzott el a pedagógusoktól. Ahhoz, hogy a kiváló adottságú fiatalok valóra váltsák a bennük rejlő ígéreteket, elengedhetetlen a család és tanáraik segítsége, áldozatvállalása – tette hozzá Ács Rezső. Kiemelte, bízik benne, hogy a fiatalok egy vargabetű után visszatérnek majd a városba.

Angyal Réka első helyen végzett a Savaria Országos Történelem Versenyen, a Glasperlenspiel német nyelvi versenyen, és a Hyperion Országos Történelem Versenyen. Varga Zsófia a nyelvtan és filozófia OKTV-n ért el remek helyezést, emellett a Kutató Diákok Országos Szövetsége által meghirdetett és megszervezett tudományos jellegű erőpróba irodalom-nyelvészet kategóriájában Baka István költészetének metaforáit elemző tanulmányáért nagydíjat kapott. 

Az eseményen jelen lévő Varga Zsófia és Angyal Réka egy Szekszárd logóval ellátott pendrive-ot, a Szekszárd, ahol élünk – várostörténet mindenkinek című könyvet és a hozzátartozó munkafüzetet kapta, Heilmann Józsefné, a Szekszárdi Garay János Gimnázium igazgatója, dr. Gesztesi Enikő, Tóth Lászlóné és Elblinger Ferencné tanár pedig egy üveg bort vehetett át a polgármestertől.

Garays diákok.jpg