Támogatják a kisgyermekgondozók szakmai gyakorlatát

2021.11.02
 
Az idei évtől a Pécsi Tudományegyetem Kelemen Endre Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola kisgyermekgondozó, kisgyermeknevelő tanulóinak gyakorlati oktatására is lehetőséget ad Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Városi Bölcsődéje. Novemberben hét tanuló tíz napot tölt majd az intézményben, melynek 719 698 forintos költségét az önkormányzatnak meg kell előlegeznie. Ezt az Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottság öt igen szavazattal támogatta.
Az intézmény a Pécsi Tudományegyetem gyakorlati képzőhelyeként már több éve oktatja a felsőfokú szakképzésben és főiskolai alapképzésben résztvevő hallgatókat. Rendelkezik mindazon kompetenciákkal, melyek alkalmassá teszik ezen feladat magas szinten történő elvégzésére.
 
Az Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottság elfogadta az általános iskolák felvételi körzetének felülvizsgálatát is. A polgármesteri hivatal Humán Osztálya az Igazgatási Osztállyal közösen tett javaslatot kiegészítésekre. Ennek indoka, hogy a közgyűlés a 2021. év folyamán Szekszárd egyes területeit érintően új közterületelnevezéseket fogadott el, melyeket az iskolák felvételi körzeteinél is szükséges feltüntetni, átvezetni.
 
szekszard.jpg