Tájékoztató a Szociális Központ által eddig megtett intézkedéseiről a koronavírus-fertőzések megelőzésének érdekében

2020.03.15

Az idősek otthonaiban (Mérey utca 33-35.; Mérey utca 42.; Kadarka utca 74.; Tolna) 2020 március 8 -napjától határozatlan időre látogatási tilalom van érvényben. A tilalom ideje alatt az ellátottak nem látogathatók, illetve a lakóink nem hagyhatják el az otthon területét. Tekintettel az eset számok növekedésére, a járvány terjedésére, 2020 március 14 napjától az élelmiszer csomagok behozatala is felfüggesztésre került, tekintettel a vírus túlélési idejére. Szükség esetén kiegészítő élelem-, gyümölcs-, tisztálkodási szerek beszerzéséről az intézmény biztonságos és szervezett keretek között gondoskodik.

Az otthonainkban több hétre elegendő gumikesztyű, szájmaszk, fertőtlenítőszer áll rendelkezésre.

Az idősek klubjai (Mikes utca 1.; Pollack utca 55.; Rákóczi utca 71.; Mérey utca 42), valamint a fogyatékosokat ellátó nappali intézmény (Babits utca 17), működése 2020 március 16 napjától határozatlan időre szünetel.

Az idősek klubjaiba járó idősek részére, amennyiben a napi meleg ebédet önmaguk részére nem tudják biztosítani, úgy azt intézményünk biztosítani fogja, akár házhoz szállítással is.

A házi segítségnyújtást, és a szociális étkeztetést a higiénés szabályok betartásával a jövőben is biztosítani kívánjuk.

Fenti intézkedések folyamatos betartására nagy gondot fordítunk, mivel a járványban leginkább veszélyeztetett korosztály egészségének megőrzése a cél.

Amennyiben a jövőben további szigorító intézkedésre lenne szükség, úgy arról tájékoztatást nyújtunk.

 

Szekszárd, 2020 március 14.

Rottenbacher Ádám igazgató