Tájékoztató az „apás szülés” lehetőségének átmeneti korlátozásáról.

2021.03.24

 

Dr. Németh Csaba főigazgató a Polgármesteri Hivatalban tájékoztatta Ács Rezső polgármestert és dr. Gábor Ferenc jegyzőt az aktuális járványügyi helyzetről és az életbelépett újabb szigorításról.

A Tolna Megyei Balassa János Kórház vezetése és szülész-nőgyógyász szakemberei alapvetően fontosnak tartják, hogy a kórház szülészeti osztálya a járvány jelenlegi szakaszában továbbra is biztonságos ellátást nyújtson az intézményben szülő anyukák és az itt világra jövő újszülöttek számára.

Ennek maximális biztosítása érdekében, az aktív fertőzöttek számának jelentős növekedését figyelembe véve az intézmény szükségesnek látja, hogy időszakosan korlátozza az “apás szülés” lehetőségét. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a gyermek világrajövetelekor sem az apa, sem más családtag nem lehet jelen, még védőfelszerelés használata mellett sem.

A korlátozás 2021. március 22. napján, reggel 6 órától lépett életbe és visszavonásig érvényes.

Ács Rezső polgármester úgy nyilatkozott, a hivatal munkatársai kiemelten figyelik a szigorításokkal, enyhítésekkel kapcsolatos kórházi közleményeket, melyről a szekszard.hu oldalon azonnal beszámolunk.

 

IMG-0961.jpg